Παιδί

Στο Μουσείο παρέα με τους Κενταύρους

Γύρω από τον αμφορέα με την παράσταση της μάχης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κένταυρο Νέσσο, θα καθίσουν σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 11.00 και στις 12.00 το μεσημέρι τα παιδιά που θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας

θα διηγηθούν αρχαίους ελληνικούς μύθους εμπνευσμένους από αυτά τα παράξενα και άγρια πλάσματα, τα ασυγκράτητα και σοφά.

Τα παιδιά θα κρυφτούν στα πυκνά βουνά του Πηλίου όπου ζούσαν οι Κένταυροι και θα ταξιδέψουν μαζί τους στα δάση της Θεσσαλίας μέσα από ιστορίες παράξενες και γοητευτικές που μιλούν για αυτούς.

Ένας άλλος μύθος που θα ακουσθεί είναι αυτός του Κένταυρου Χείρωνα, του σοφού και δάσκαλου όλων των άλλων που ήξερε τα απίστευτα μυστικά για τη ζωή και την ιατρική αλλά είχε το τραγικό τέλος να πεθάνει από δηλητηριώδες βέλος και να μεταμορφωθεί στον αστερισμό Τοξότη.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά 5 έως 11 ετών και σε έναν συνοδό τους που θα επισκεφθούν το μουσείο. Ώρες έναρξης 11.00 και 12.00. Την αρχαιολογική παρουσίαση υπογράφει η Αριάδνη Κλωνιζάκη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο πρόκειται να οργανώσει και άλλες θεματικές Κυριακές κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπως για τις Αμαζόνες, τον Διόνυσο και άλλες.