Παιδί

Στο Κορωπί το πρώτο Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Περισσότερες από 7.000 μοναδικές χειροποίητες φιγούρες, που έχουν κατασκευαστεί τα 60 τελευταία χρόνια θα εκτεθούν στο πρώτο Μουσείο Κουκλοθεάτρου στο Κορωπί.

Πρόκειται για φιγούρες που η οικογένεια Σοφιανού χρησιμοποιούσε στις παραστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στον ίδιο χώρο, τον Πολυχώρο MABRIDA, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου κι Ελαίας, έχει διαμορφωθεί και ειδική σκηνή κουκλοθεάτρου για να φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα κουκλοπαραστάσεων για όλη την οικογένεια.

 

Το πρόγραμμα για τη χειμερινή περίοδο 2014- 2015

 

 «Ο ΣΚΟΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ»

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 12 Οκτωβρίου

 PARASTASH KOYKLO8EATROY ''O SKOYFHS STHN KATASKHNWSH''

Ο Σκούφης με τον σκύλο του Παταπούφ και με τον φίλο του το Φάνη αποφασίζουν να κατασκηνώσουν στο δάσος και στήνουν την σκηνή τους δίπλα σε ένα ποτάμι. Όμως ανακαλύπτουν, πως εξαφανίζονται αδιάκοπα πράγματα γύρω τους και όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του μικρού σκύλου Παταπούφ. Είναι όμως έτσι; Η περιπέτεια στην κατασκήνωση θα πάρει μια πολύ αναπάντεχη τροπή. Μία αστεία περιπέτεια με οικολογικό μήνυμα.

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ»

βασισμένο στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, Κυριακή 5 Οκτωβρίου, Κυριακή 19 Οκτωβρίου

  ??????????

Ο πρίγκιπας Αλέξης έχει εξαφανιστεί. Ο φίλος μας ο Σκούφης ζητάει την βοήθεια των παιδιών και του κοινού, για να ανακαλύψουν τα ίχνη του. Και δεν αργεί να αποκαλυφτεί μια φριχτή πλεκτάνη. Μόνο η πριγκίπισσα Χρυσομαλλούσα και τα δάκρυά της μπορούν να λύσουν το μαγικό ξόρκι, που έχει καταδικάσει τον πρίγκιπα σε ένα πηγάδι. Θα καταφέρουν ο Σκούφης και τα παιδιά να δώσουν στην ιστορία ένα καλό τέλος;Ένα συγκινητικό παραμύθι που θυμίζει σε όλους, πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τις υποσχέσεις μας.

 

 «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ»

 Κυριακή 26 Οκτωβρίου, Κυριακή 9 Νοεμβρίου,

Κυριακή 23 Νοεμβρίου, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Ο Σκούφης κι ο Φάνης θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια στο παλάτι του βασιλιά Καλόκαρδου, όταν ο μάγος Φον Κατσούφιους εισβάλλει στο παλάτι και εκθρονίζει τον βασιλιά. Ο Σκούφης θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του, για να καταφέρει να διώξει τον μάγο και να επαναφέρει τον βασιλιά. Και πράγματι η επικίνδυνη αποστολή θα μετατραπεί σε μια πολύ αστεία φάρσα.

Μια περιπέτεια με πολύ γέλιο και ξεκάθαρο μήνυμα: το πιο μαγικό εργαλείο είναι το μυαλό μας.

 

«ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΟΦΑΝΑΡΟ»

Κυριακή 2 Νοεμβρίου, Κυριακή 16 Νοεμβρίου

Κυριακή 30 Νοεμβρίου, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

PARASTASH KOYKLO8EATROY ''TO FEGGAROFANARO''

Ο Σκούφης είναι άτυχος. Την βραδιά των γενεθλίων του χάνει το κλειδί της εξώπορτας και αποκοιμιέται στο παγκάκι του δρόμου. Τότε θα συμβεί κάτι πολύ παράξενο και ο Σκούφης θα αποκτήσει ένα μαγικό φανάρι που του επιτρέπει να κάνει 3 ευχές. Αν και εκπληκτικό το δώρο, θα δημιουργήσει μια αλυσίδα από απρόσμενα γεγονότα, που θα οδηγήσουν τον αθώο Σκούφη στην φυλακή.

Ένα έργο με αγωνιώδη πλοκή, που μας αποκαλύπτει πόσο σοβαρό είναι στη ζωή μας να μην σπαταλάμε τα όνειρα και τις ευχές μας σε ανούσια πράγματα.

 

«ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ»

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου,

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου,

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

PARASTASH KOYKLO8EATROY ''TO KLEMMENO XRISTOYGENNIATIKO DENTRO''

Χριστούγεννα και μέρες χαράς επί Γης, όμως η Βερβελούδα ή Καλλικαντζαρού έχει άλλα σχέδια. Διατάζει να της φέρουν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο και τότε αρχίζουν τα δύσκολα για την πριγκίπισσα, που βλέπει το πανέμορφο δέντρο της να εξαφανίζεται, ενώ έχει καλέσει όλα τα παιδιά στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της. Ποιος το έκλεψε; Κάποιος κλέφτης; Κάποιος μάγος; Ποιος θα το φέρει πίσω; Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία, με πολλή περιπέτεια, αλλά κυρίως άφθονο γέλιο για όλη την οικογένεια.

Οι παραστάσεις των έργων παρουσιάζονται και στη Γερμανική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.