Όπερα

Βραδιά αφιερωμένη στην Κάλλας για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης

“Η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» θα αναβαθμίσει το καλλιτεχνικό επίπεδο των Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών”, τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης

κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του αφιερώματος στην Κάλλας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. 

Πρόσθεσε επίσης ότι με το Γκαλά Όπερας την προσεχή Κυριακή «προσδοκούμε να συμπαρασύρουμε και άλλους φορείς να συνδράμουν στην ευαισθητοποίηση της πολιτείας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια κωλύματα». 

Η Πρόεδρος της “Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»”, Βάσω Παπαντωνίου υποστήριξε πως το κτίριο επί της οδού Πατησίων 61 “είναι διαθέσιμο ώστε να λειτουργήσει εκεί το μοναδικό ίδρυμα της Ακαδημίας”. Εξέφρασε δε τη συγκίνησή της για τις ενέργειες που γίνονται για την Ίδρυση της Ακαδημίας στο σπίτι όπου η διάσημη λυρική τραγουδίστρια έζησε και ξεκίνησε τις σπουδές της στο τραγούδι, ενώ μίλησε για την σημασία ενός τέτοιου εκπαιδευτικού φορέα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στη συμφωνία Δήμου και ΝΑΤ στο οποίο ανήκει το κτίριο σημειώνοντας πως μέσω σχεδίου σύμβασης, το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσα στο 2015. Έκανε λόγο επίσης για αναβάθμιση της περιοχής σε πολιτιστικό πόλο τουριστικής προβολής.

Το γκαλά αποτελεί συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την “Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»” και γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 37 χρόνων από το θάνατο της μεγάλης ντίβας.