Όπερα

Όπερα υπό βροχή. Φωτογραφίες

Συναυλία έκπληξη ήταν η εμφάνιση μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, με φυσικό σκηνικό την Αθηναϊκή νύχτα,

τον φωτισμένο Λυκαβηττό, την Ακρόπολη στο βάθος και τα γύρω κτήρια γιορτινά φωταγωγημένα.

ΛΥΡΙΚΗ ταράτσα Γαλλικό

Την μαγεία της γαλλικής μουσικής συνόδευαν οι σταγόνες της βροχής, άλλοτε σιγανά και άλλοτε κάπως πιο έντονα. Έτσι η άρια από την όπερα του Καμίγ Σαιν-Σανς Σαμψών και Δαλιδά που ερμήνευσε η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη έφερε τις πρώτες σταγόνες, ενώ την ώρα που η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη ερμήνευε την άρια από την Λακμέ του Λεό Ντελίμπ οι θεατές άνοιξαν τις ομπρέλες τους. Λίγο πριν το τέλος, όταν ο βαθύφωνος Δημήτρης Κασιούμης ερμήνευε την άρια του Ταυρομάχου από την Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, ο ουρανός άρχιζε να ανοίγει ξανά. Στο πιάνο ερμήνευσε τους Γάλλους συνθέτες η Σοφία Ταμβακοπούλου.

ΛΥΡΙΚΗ ταράτσα κοντινο

Λόγω της μικρής χωρητικότητας της Ταράτσας, δεκάδες θεατές δεν κατάφεραν να ανέβουν, παρακολούθησαν όμως την συναυλία στην αυλή του Ινστιτούτου από την μεγάλη οθόνη που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό. Έτσι οι κάτοικοι της περιοχής εκτός από τις μαγικές μελωδίες και τις υπέροχες φωνές άκουγαν τα θερμότατα χειροκροτήματα του κοινού από δύο διαφορετικές πηγές: και από την ταράτσα και από την αυλή.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ