Όπερα Οπερέτα

Ο Σίμος Κακάλας σκηνοθετεί τον Βαφτιστικό για την Λυρική

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελεί η ανάθεση της σκηνοθεσίας του Βαφτιστικού του Θεόφραστου Σακελαρίδη στον εξαιρετικό Σίμο Κακάλα.

Από την Γκόλφω του 2004, που τον γνωρίσαμε, έως τον Ορέστη που μετά την Επίδαυρο επιστρέφει φέτος στον “Χώρο” της οδού Πραβίου 6 στον Βοτανικό, ο Κακάλας έχει δημιουργήσει έναν αναγνωρίσιμο δικό του κόσμο στο ελληνικό θέατρο. Η ματιά του στη διάσημη οπερέτα του Σακελλαρίδη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη σιγουριά ότι θα βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στην ανανέωση του είδους και την αποκατάσταση της σχέσης του και με το νεανικό και όχι μόνο κοινό.

kakakllll

Ο Βαφτιστικός υπήρξε άλλωστε και παραμένει η πιο αγαπητή ελληνική οπερέτα. Δίκαια, τόσο για το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές κείμενο όσο, κυρίως , για την μελωδική μουσική, τα τόσα τραγούδια και ντουέτα, που έναν αιώνα τώρα παραμένουν το ίδιο δημοφιλή: «Ψηλά στο μέτωπο», «Στο στόμα, στο στόμα», «Τον καιρό εκείνο, τον παλιό», «Η καρδιά μου πονεί για σας» και τόσα ακόμα. Ο Βαφτιστικός του Σακελλαρίδη, λοιπόν, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε νέα παραγωγή.

Μουσική διεύθυνση Γιώργος Αραβίδης – Ανδρέας Πυλαρινός
Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία, το Μπαλέτο και Μονωδούς της ΕΛΣ.

Θέατρο Ολύμπια
13, 14, 15, 18, 20, 21, 22 Μαΐου 2016 / 20.00
ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ €15, €25, €30, €35 – Φοιτητικό, παιδικό €10 – Περιορισμένης ορατότητας €7, €10, €12, €20
Στην δεύτερη παράσταση της παραγωγής, το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, θα διατεθούν 150 εισιτήρια για ανέργους, στην τιμή των €5.