Όπερα

Μικρές Όπερες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου, στο Φουαγιέ, και στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Μικρές Όπερες τα έργα «Αρκούδα» του William Walton, «Μέντιουμ» του Gian Carlo Μenotti και

«Η μάντισσα» του Ανρί Σωγκέ. 

30 Μαρτίου: «Αρκούδα» του  William Walton και «Η μάντισσα» του Ανρί Σωγκέ και 31 Μαρτίου: Αρκούδα» του του William Walton και «Μέντιουμ» του Gian Carlo Μenotti

«Αρκούδα» του του William Walton

Εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ, «Η αρκούδα» είναι η ομώνυμη όπερα του Βρετανού συνθέτη, William Walton. Πρόκειται για μια ευφυέστατη μεταφορά του θεατρικού έργου η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή χάρη στην συνδρομή του λιμπρετίστα Paul Dehn. Η μουσική διδασκαλία και η ζωντανή εκτέλεση της μουσικής είναι του Νίκου Βασιλείου. H σκηνοθεσία είναι του Νίκου Διαμαντή.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ειρήνη Αθανασίου , Αρκάδιος Ρακόπουλος ,Μιχάλης Ψύρας, Μιχάλης Κατσούλης

 

«Μέντιουμ» του Gian Carlo Μenotti

Η ομάδα The Medium Project παρουσιάζει το επιτυχημένο «Μέντιουμ» στις «οδηγίες στάσης, πράξης, χώρου, χρόνου και επικλήσεων» της Ράιας Τσακηρίδη και τη μουσική καθοδήγηση του Ανδρέα Τσελίκα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Λητώ Μεσσήνη, Αλέξης Ζερβάνος, Κώστας Ζαμπούνης, Ειρήνη Φωτεινάκη, Αντωνία Δεσπούλη, ΜιχάληςΨύρρας.
Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος, Γιάννης Γιαννόπουλος

«Η μάντισσα» του Ανρί Σωγκέ από την ομάδα The Medium Project

Στην ”καντάτα” του αυτή του 1932 για ”γυναικεία φωνή”(απροσδιόριστη),ο Γάλλος Σωγκέ ,γνήσιο παιδί του Ευρωπαϊκού Νεοκλασσικισμού ,μα και ήδη αναγνωρισμένος συνθέτης φωνητικών κυρίως έργων-όπερα ”το κοντραμπάσο” 1930 (το κατοπινό “Μοναστήρι της Πάρμας” 1936 εμπνευσμένο απ τον Σταντάλ, θα υμνηθεί από τον Στραβίνσκι).

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Δευτέρα 30/3 “Αρκούδα” του William Walton 20.00
“H μάντισσα” του Ανρί Σωγκέ 21.00
Τρίτη 31/3 “Αρκούδα” του William Walton 20.00
“Μέντιουμ” του Gian Carlo Μenotti 21.00
Τιμή εισιτηρίου
15 κανονικό
8 φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ομαδικά