Όπερα

Με βαλίτσα στο Μαρούσι ο Ντον Τζιοβάνι

Ντον Τζιοβάνι Λυρική

Τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζει η Λυρική Σκηνή.

Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Ντον Τζιοβάνι Λυρική 2

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Αλέξανδρος Ευκλείδης σημειώνει: «Ο Ντον Τζοβάννι ανήκει στον στενό πυρήνα του φανταστικού μουσείου αριστουργημάτων του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού, κάπου ανάμεσα στην Καπέλα Σιξτίνα, την Θεία Κωμωδία, το Έγκλημα και τιμωρία, την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν και το Περιμένοντας τον Γκοντό του Μπέκετ. Ωστόσο, παρόλο το μεγαλείο με το οποίο τον έχουμε επενδύσει, ο Ντον Τζοβάννι γράφτηκε για μια σκηνή εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και ως κωμωδία. Η σμίκρυνση των μεγεθών και η επιστροφή στον κωμικό χαρακτήρα του έργου υπήρξαν, στην παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» οι δύο βασικοί στόχοι, μέσα από τους οποίους αναδεικνύονται στοιχεία του έργου, που ο συνήθης γιγαντισμός των παραστάσεων υποβαθμίζει».

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης

Σκηνικά: Βασιλική Παπαδοπούλου / Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου

Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας

Μουσικολογική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας

Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

 

Διανομή

Ντον Τζοβάννι: Nίκος Κοτενίδης

Διοικητής/Μαζέττο: Θεόδωρος Μωραΐτης

Ντόννα Άννα: Σοφία Κυανίδου

Ντον Οττάβιο: Χρήστος Κεχρής

Ντόννα Ελβίρα: Έλενα Κελεσίδη

Λεπορέλλο: Χάρης Ανδριανός

Tσερλίνα: Μυρσίνη Μαργαρίτη

 

Info

Tετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλιείου Ιδρύματος

[Λεωφ. Κηφισίας 219, Μαρούσι, τηλ.: 213 2038000]

Ώρα έναρξης: 21.00 / Με υπέρτιτλους στα ελληνικά

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, στην είσοδο του Αμαλιείου Ιδρύματος