Όπερα

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της ΕΛΣ στο Πεδίον του Άρεως

Κάτοικοι της περιοχής του κέντρου, ξένοι επισκέπτες της Αθήνας, μετανάστες, ηλικιωμένοι, οικογένειες νέων ανθρώπων με τα παιδιά τους, θεατές που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη μαγεία της λυρικής τέχνης,

αλλά και φίλοι της όπερας αψήφησαν το κρύο και την πιθανότητα της βροχής και έδωσαν δυναμικό παρόν στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Πεδίον του Άρεως, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, αλλά με εμφανή τα σημάδια της υποβάθμισης, το υπέροχο Πεδίον του Άρεως επέλεξε η Λυρική να προσφέρει την μεγάλη της Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με ελεύθερη είσοδο προς το κοινό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.

+π_Β+¦_Δ_Ε+¬_Ζ+¦+_+_+_+¦+υ_Ε+¦+¦+_ +μ_Ζ+_+-_Ζ+¬+ψ+- +Χ+δ+μ +ι+_+++ψ+¬+_ _Ε+¬_Ζ +Η_Β+__Κ_Γ - +ξ_Α_Ν+¦+¬+¦_Δ+_

Οι τρυφερές φωνές της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, κάλυψαν με νότες τον θόρυβο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ ο τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ Χάρης Ανδριανός, Ειρήνη Καράγιαννη, Μαρία Μητσοπούλου και Νίκος Στεφάνου ζέσταναν τις καρδιές μας, με τις υπέροχες ερμηνείες τους στα οπερατικά αριστουργήματα των Μπιζέ, Βέρντι, Μότσαρτ, Πουτσίνι, Ροσσίνι. Το μουσικό σύνολο διεύθυνε η Μάτα Κατσούλη.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια έκλεισαν με τον πιο μαγικό τρόπο μια συναυλία που είχε σαν στόχο να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους της πόλης μας και να τους μεταδώσει το μικρόβιο της λυρικής τέχνης.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ