Μουσική

Βασίλης Λέκκας: «….θέλω όνειρα…»

«….θέλω όνειρα…» θα πει ο Βασίλης Λέκκας, σε «μια συναυλία με τραγούδια που γίνονται ανάγκη, όταν τα συντρίμμια απειλούν κάθε στιγμή μας».

Η μουσική παράσταση που θα δώσει την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα, με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής, και όχι μόνο, μουσικής, που πολλά από τα τραγούδια τους θα ακουστούν στη συναυλία. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα, έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.

Η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης.