Μουσική

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας είναι εδώ

Σε πείσμα των καιρών η Ντόρα Μπακοπούλου πραγματοποιεί και φέτος από το Σάββατο 6 Αυγούστου το μικρότερης έκτασης αλλά ίδιας πάντα ποιότητας, 11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας με ένα πρόγραμμα τριών συναυλιών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων υπέροχα κλασσικά γαλλικά και ρωσικά τραγούδια στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος και το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη. Διατηρώντας την ορμή και τον ενθουσιασμό του, ακριβώς όπως το 2006 που πρωτοξεκίνησε με πρωτοβουλία μιας μικρής συντροφιάς φίλων της κλασικής μουσικής, οι οποίοι και ίδρυσαν στην πορεία τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ, το 11ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας τιμά τον Γιάννη Μόραλη, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Υπενθυμίζεται πως ο σπουδαίος εικαστικός είχε προσφέρει στο Φεστιβάλ το χαρακτηριστικό του λογότυπο.
Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9:00μ.μ στην Αυλή του Ναού του Σωτήρος, πίσω από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, χώρο που θα φιλοξενήσει τρεις συναυλίες: τη “Στα μονοπάτια του έρωτα” γαλλική μουσική για σοπράνο, φλάουτο και πιάνο (6/8/2016), τα Μελωδικά ταξίδια στη Ρωσία -αφιέρωμα στο 2016, έτος Ελληνορωσικής φιλίας (Κυριακή 7/8/2016), και μια βραδιά με πιάνο, τραγούδι και βιολί και τίτλο Τα αστέρια λάμπουν στην Αίγινα (Τρίτη 9/8/2016). Το 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ολοκληρώνεται την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, στην Παχειά Ράχη, όπου το φιλόμουσο κοινό θα απολαύσει μία συναυλία με άξονα τον Bach και έργα για βιολί και βιολοντσέλο.
Στο Φεστιβάλ θα ερμηνεύσουν οι καλλιτέχνες: Χριστίνα Γιαννακοπούλου υψίφωνος, Βίκη Βασιλειάδη φλάουτο, Μαρία Παπαπετροπούλου πιάνο, Έλενα Κελεσίδη υψίφωνος, Δημήτρης Γιάκας πιάνο, Χρήστος Καραβασίλης πιάνο, Αλεξάνδρα Καπάνταη υψίφωνος, Αλέξανδρος Φαρής πιάνο, Γιάννης Γιαννόπουλος πιάνο, Γιώργος Μπάνος βιολί, Ντόρα Μπακοπούλου πιάνο, Anssi Karttunen, βιολοντσέλο, Marina Chiche βιολί.