Μουσική

The Wonderfall Quartet και Momo trio

Με τις συνθέσεις του «The Wonderfall Quartet» και του «Momo Trio», συνεχίζεται την Παρασκευή το φεστιβάλ Jazz on Tinos 2014.

Το «The Wonderfall Quartet», που κλείνει ήδη τέσσερα χρόνια ενεργής παρουσίας στην νέα ελληνική τζαζ σκηνή, έχει δώσει και αποτυπώσει το μουσικό του στίγμα ήδη από το πρώτο του άλμπουμ, σε μουσική του drummer Θάνου Χατζηαναγνώστου και στίχους της τραγουδίστριας Ειρήνης Κωνσταντινίδη, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011.

 

 

Στη συνέχεια, με καινούρια μέλη, τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο πιάνο και τον Κωνσταντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014 τον νέο του δίσκο, με τίτλο «Horizon».

 

 

Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, η απόλυτη συνάφεια όλων των μελών σε συνδυασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων!

Momo Trio

Momo-Trio

To Momo trio είναι ένα μοναδικό σύνολο τριών μουσικών, οι οποίοι παίζουν πρωτότυπες συνθέσεις με προσωπικό ήχο και ξεχωριστή προσέγγιση του υλικού τους. Αποτελείται από τους Γιώργο Δούση – πιάνο, Παρασκευά Κίτσο –κοντραμπάσο και Νίκο Κασσαβέτη, ντραμς.

 

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μια δυναμική, που συνδυάζει το περίτεχνο παίξιμο με την λιτότητα, την διαύγεια με την πυκνότητα, την ευαισθησία με την εκρηκτικότητα και τη φαντασία με την τεχνική. Αποτελούν έτσι ένα ευδιάκριτο σύνολο, με ιδιαίτερη μουσική άποψη και στάση.

Φωτογραφία εξωφύλου:The Wonderfall Quartet facebook/ © Thomas Mamalis