Μουσική

Merchandise – Enemy

merchandise

Οι Αμερικάνοι Merchandise είναι μια από αυτές τις μπάντες που παίζουν αληθινά το παιχνίδι της μουσικής βιομηχανίας, αλλά θέτοντας τους δικούς τους κανόνες. Για αρχή κάποιος που τους έχει παρατηρήσει από παλαιότερα θα δυσκολευτεί δύσκολα να βρει το μουσικό τους στυλ.

Πλέον εδώ και δύο χρόνια μπορούμε να πούμε πως παίζουν 80s alternative. Επίσης δεν μπορούμε να βρούμε μια μόνο επιρροή. Smiths? Echo and The Bunnymen? Go Betweens? 80s ή 60s? Όλα μαζί αλλά μ’ένα δικό τους σύγχρονο τρόπο.

Οι ίδιοι δηλώνουν ως βάση τους το punk και το hardcore και μισούν τις ταμπέλες. Επίσης αρνούνται να μετακομίσουν για τις ανάγκες τις δουλειάς και του νέου status τους σε μια πιο μεγάλη πόλη ως rock stars, και απλά ηχογραφούν στο παλιό τους σπίτι μόνοι τους.

Πλέον στο roster της 4ad μοιάζει πως θα κάνουν μεγάλα πράγματα μέσα στη χρονιά, και ίσως αλλάξουν κάτι από τις συνήθειες τους, αλλά παραμένουν πολύ καλοί. Και με τη βοήθεια του Gareth Jones στην παραγωγή πετυχαίνουν έναν εξίσου καλό, αληθινό αλλά και πολύ μεγάλο ήχο.

 

Φωτογραφία εξωφύλου: Merchandise /facebook
Οι αγγλόφωνοι αναγνώστες μπορούν να επισκέπτονται το blog http://brnrb.tumblr.com/

O Θοδωρής Σουρβίνος είναι μουσικός και ακροατής. Έχει περάσει από πολλές μπάντες τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δει πολύ περισσότερες από πολύ κοντά. Είναι dj εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά bars και clubs της Αθήνας. Αυτήν την εποχή σταθερά, στο Café Κουκί (Ολυμπίου 5- Κουκάκι) καθε Σάββατο και Δευτέρα. Έχει γράψει για περιοδικά και sites και έχει κάνει και εκπομπές σε web radios.