Θέατρο

Τι ετοιμάζει για τον χειμώνα το Θέατρο Λευτέρης Βογιατζής

Επιτυχημένες επαναλήψεις, συμπαραγωγές, νέους σκηνοθέτες που έκαναν τη διαφορά, νέα έργα και πολλά αφιερώματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων –Λευτέρης Βογιατζής για την χειμερινή θεατρική σεζόν.

Στόχος του θεάτρου είναι να αποτελέσει φυτώριο νέων δυνάμεων υψηλού καλλιτεχνικού ήθους και ύφους «συνεχίζοντας» έτσι με τον δικό του τρόπο τη δημιουργική πορεία του, βασισμένο στο δίπολο νεωτερικότητα /παράδοση.

Μία διαδοχή ελληνικών ως επί το πλείστον έργων, κατά κάποιον τρόπο ένα πανόραμα της ελληνικής γλώσσας και του νεοελληνικού έργου σήμερα, διέπει την επιλογή του ρεπερτορίου της θεατρικής περιόδου 2014-2015.

Από την ιδιόλεκτη «Ραμόνα», στην εκρηκτική γλώσσα του Γιάννη Σκαρίμπα, στον Δημήτρη Δημητριάδη και την ποιητική του Γιώργου Βέλτσου. Παράλληλα η κατάδυση του Δ.Ν. Μαρωνίτη στο αρχαίο δράμα με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, κι ακόμα οι δοκιμές του Μπέκετ και του ελισαβετιανού έργου στην γλώσσα μας σήμερα.

Σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Σκουρλέτης, ο Άρης Μπινιάρης, ο Δημήτρης Καρατζάς, ο Γιάννης Λεοντάρης, ο Χάρης Φραγκούλης και ηθοποιοί όπως, η Καρυοφυλιά Καραμπέτη, ο Άρης Μπινιάρης, ο Αργύρης Πανταζάρας-αυτοσκηνοθετούμενος- η Αννέζα Παπαδοπούλου, ο Περικλής Μουστάκης, η Εύη Σαουλίδου, η Σταυρούλα Σιάμου, η Ηλέκτρα Νικολούζου, ο Κώστας Βασαρδάνης, η Αιμιλία Βάλβη, ο Άρης Μπαλής, η Ηρώ Μπέζου, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, η Μαρία Πανουργιά, ο Χάρης Φραγκούλης κ.α

Το Πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Η αρχή γίνεται με δύο επαναλήψεις :

Ραμόνα travel η γη της καλοσύνης», της Γλυκερίας Μπασδέκη από τους Bijoux de Kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, με την Καριοφυλιά Καραμπέτη. Από 1 Οκτωβρίου/ 2 Νοεμβρίου,     σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών.

«Το θείο τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα με τον Άρη Μπινιάρη και τους συνεργάτες του. Από 10 Νοεμβρίου-15 Ιανουαρίου 2015. Ο μπάρμπα-Γιάννης ήταν ροκ.

 

θειο τραγί 2

Οι παραγωγές της νέας ΣΚΗΝΗΣ

1.«ά/λόγος» ένας μονόλογος βασισμένος στον Μπέκετ. Με τον Αργύρη Πανταζάρα. Δευτέρα & Τρίτη, από τις 15 Δεκεμβρίου.

2.«Φαέθων» του Δημήτρη Δημητριάδη. Σκηνοθεσία Δημήτρης Καρατζάς. Σκηνικά, Ελένη     Μανωλοπούλου, κοστούμια Ιωάννα Τσάμη, σχεδιασμός ήχου Δημήτρης Καμαρωτός.

Παίζουν : Αννέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Σταυρούλα Σιάμου, Περικλής Μουστάκης, Άρης Μπαλής.

Από 20 Ιανουαρίου/ 20 Μαρτίου 2015

3. «Σχέδιο Ηλέκτρα, σχέδιο Ιφιγένεια» του Γιώργου Βέλτσου. Σκηνοθεσία, Γιάννης Λεοντάρης. Παίζουν, Ηλέκτρα Νικολούζου, Αιμιλία Βάλβη, Κώστας Βασαρδάνης.

Για 12 παραστάσεις, Δευτέρα και Τρίτη μετά το   Πάσχα.

4.Ομάδα kursk, Σκηνοθεσία Χάρης Φραγκούλης, κοστούμια Ιωάννα   Τσάμη. Με τους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Γιάννη Παπαδόπουλο, Αργύρη Πανταζάρα, Χάρη Φραγκούλη. Από το τέλος Μαρτίου. Το έργο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ειδικές εκδηλώσεις

Α. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

για τα 70 του χρόνια

 

o-skinothetis-leuteris-bogiatzis

  1. Έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο Λευτέρης Βογιατζής- ένα χρονικό των παραστάσεών του στο Φουαγιέ του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων.

Την έκθεση επιμελείται η Νίνα Κασσιάνου

Εγκαίνια Κυριακή 12 Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του Λευτέρη Βογιατζή

2. Προβολή ντοκιμαντέρ εκ των οποίων κάποια σε πρώτη προβολή, των Ηλία Γιαννακάκη, Κατερίνας Ευαγγελάκου, και Γιώργου Σκεύα με τον Λευτέρη Βογιατζή, σε πρόβες, συνεντεύξεις κτλ.

3. Γυμνά χέρια (μια ταινία για τον Δημήτρη Μητρόπουλο, με τον Λευτέρη Βογιατζή)του Γιώργου Σκεύα. Κυριακή 12, Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι

Β. ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ

Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ξεκινάει ο κύκλος εκδηλώσεων, Κάποιες Δευτέρες, με την παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Μένη Κουμανταρέα Ο θησαυρός του χρόνου. και την ανάγνωσή του από τον ίδιο τον συγγραφέα

Στις 8:00 μμ

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.