Χορός

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται S-Exit

Χοροθέατρο aleajactaest “S-exit”

Εμπνευσμένο από το έργο του Federico García Lorca, το S-Exit επικεντρώνεται στις φιγούρες των πέντε κοριτσιών της Bernarda Alba και τις δυναμικές που αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον απομόνωσης και αναγκαστικού εγκλεισμού.

Εντός του κλειστοφοβικού σπιτιού της αυταρχικής μητέρας, τα συναισθήματα, αλλά και τα ένστικτα φτάνουν σε ακραίο σημείο και μορφή λόγω της καταπίεσης και της υπερβολικής στέρησης.

 

S-exit video 2 from vasilis skarmoutsos on Vimeo.
Η προσέγγιση της AleaJactaEst εδράζεται στο ερώτημα: αν αφαιρεθεί η ελευθερία, υπάρχει επιθυμία; Τί συμβαίνει όταν αναδύονται οι αρχετυπικές ορμές; Η ανθρώπινη επαφή μετουσιώνεται σε σεξουαλική επιθυμία και η κοινωνικότητα σε νυμφομανία; Μπορεί, τελικά, να υπάρξει λύτρωση, όταν κυριαρχούν τα πρωτόγονα ένστικτα του ανθρώπου, σε καθεστώς εγκλεισμού; Το S-Exit μελετά τη σημερινή κοινωνία, ανελεύθερη στον πυρήνα της και συνάμα εκρηκτική στις ενστικτικές της εκδηλώσεις.

Η παράσταση παρουσιάζεται το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στο ανοιχτό θέατρο της πλατείας Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Έκφραση Αθήνα».

Σκηνοθεσία/χορογραφία: Βασίλης Σκαρμούτσος

Ερμηνεία: Μαριλού Ανδρίκου,Καρολίνα Απικιάν,Τζένη Βαγκοπούλου,Φωτεινή Ζούμα, Αφροδίτη Καλαφάτη

Μουσική: kevin MacLeod,Dmitri Shostakovich
Video: Νίκος Μυλωνάς
Φωτογραφίες : Γιάννης Πρίφτης
Σχεδιασμός αφίσας/γραφικά : Παναγιώτης Σταματόπουλος

info

Έκφραση Αθήνα

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 ώρα: 21.00

Aνοιχτό θέατρο πλατείας Κουμουνδούρου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ