Κινηματογράφος Παιδί

Ιπτάμενοι Πυροσβέστες και Thunderstruck

aeroplano2

To «Thunderstruck” των Αυστραλών AC/DC, η τεράστια ροκ επιτυχία του 1990, είναι το αναπάντεχο τραγούδι που συνοδεύει τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες.

Ο γεμάτος ηλεκτρική ενέργεια ήχος του Thunderstruck απογειώνει τις περιπέτειες των ηρωικών χαρακτήρων που παλεύουν με τη φωτιά: του Ντάστι, που από πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας γίνεται πυροσβεστικό αεροσκάφος, του ελικόπτερου Μπλέιντ, της ζωηρής Ντίπερ που είναι ένα γενναίο ιπτάμενο δεξαμενόπλοιο, του Γουίντλίφτερ και της ατρόμητης παρέας τους.

Πάρτε μια γεύση από το απόσπασμα της ταινίας, όπου ακούγεται το Thunderstruck …

 


O σκηνοθέτης της ταινίας Bobs Gannaway σχολιάζει πως «η μουσική στην ταινία παίζει τεράστιο ρόλο και λέει πάρα πολλά. Είναι δραματική, έχει πλούσιο φάσμα και σε εκπλήσσει: τη μία ακούς ένα συναρπαστικό ορχηστρικό κομμάτι και την επόμενη ροκάρεις με το Thunderstruck των AC/DC».

 

 

Μάλιστα ο μύθος λέει πως ο Angus Black, ο εμβληματικός frontman του συγκροτήματος, είχε την ιδέα για το τραγούδι όταν ένα αεροπλάνο στο οποίο επενέβαιναν οι AC/DC χτυπήθηκε από κεραυνό (χωρίς να πάθει καμία ζημιά). H Disney έχει προϊστορία με το συγκρότημα, καθότι το τραγούδι τους Back in Black χρησιμοποιήθηκε στο τρέιλερ για τον Iron Man, ενώ για τον Iron Man 2 πολλά διάσημα τραγούδια τους συγκρότησαν ολόκληρο το σάουντρακ της ταινίας.

Η ταινία θα προβάλλεται από τις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D.