Κινηματογράφος Μουσική

Μαρίνα Δανέζη: “Συνωμοτούμε σε μια αλλόκοτη σύμπραξη αλληλεγγύης”

“Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος μου τηλεφώνησε ένα πρωί και μου μίλησε για το τραγούδι που είχε γράψει για τον Ζακ. Μου ζήτησε να συνεργαστούμε για την δημιουργία του κλιπ και χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχτηκα. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια όμορφη περιπέτεια για εμάς καθώς έπρεπε να προχωρήσουμε με μια εντελώς ανεξάρτητη παραγωγή. Ευτυχώς είχαμε την υποστήριξη δεκάδων ανθρώπων που δούλεψαν εθελοντικά μαζί μας”, αποκαλύπτει στο artplay.gr η σκηνοθέτις Μαρίνα Δανέζη για το βίντεο κλιπ του τραγουδιού του Παύλου Παυλίδη “ένα αλλιώτικο παιδάκι”, που συγκλόνισε όταν διαδόθηκε αστραπιαία παραμονές Πρωτοχρονιάς.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Προσωπικά θέλησα να δημιουργήσω ένα βίντεο αφιερωμένο στην διαφορετικότητα με ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Όπως είναι δηλαδή. Άνθρωποι που γελούν, θυμώνουν, χορεύουν, ερωτεύονται. Είναι διαφορετικοί σε ένα κόσμο που μοιάζει αφιλόξενος, αλλά και αποφασισμένοι να ζήσουν μαζί. Να ζήσουν ισότιμα”, προσθέτει η Μαρίνα. “Ένας κόσμος βίαιος και σκληρός εκεί έξω, δεν διστάζει ακόμα και στην ακραία του έκφραση να δολοφονήσει ανθρώπους. Όπως έκανε στον Ζακ. Βρίσκοντας τον εχθρό στον φόβο μας. Στον διπλανό μας. Σε κάποιον πιο βασανισμένο, πιο αποκλεισμένο, πιο αδύναμο από εμάς. Και η βάναυση δολοφονία αυτή στο κέντρο της Αθήνας μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Μόνο μια κραυγή μπας και μας συνεφέρει. Μπας και ξαναβρούμε τον εαυτό μας”, υποστηρίζει.

Όταν τη ρωτάμε ποιες σκηνές αγαπά ιδιαίτερα σε αυτό το βίντεο αλλά και ποιες σκηνές off κάμερα θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας, η Μαρίνα εξηγεί: “το γύρισμα ήταν μόλις 10 ώρες. Κατά την διάρκειά του υπήρχε από όλους τους συμμετέχοντες μπροστά και πίσω από την κάμερα, η αίσθηση ότι συνωμοτούμε σε μια αλλόκοτη σύμπραξη αλληλεγγύης. Καλή διάθεση και συνεργασία, γέλιο και δάκρυ την ίδια στιγμή. Όλοι έβαλαν τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα νομίζω μας αντάμειψε. Δεν μπορώ πραγματικά να ξεχωρίσω κάτι”.

Όσον αφορά τις μικρές ιστορίες των πρωταγωνιστών της ταινίας και τους ρόλους του καθενός, η σκηνοθέτις δεν διστάζει να πει: “είναι τόσοι πολλοί όσοι συμμετείχαν που μου είναι αδύνατο να ξεχωρίσω κάποιον. Άλλοι υποδυόντουσαν έναν ρόλο, άλλοι ήταν απλά ο εαυτός τους. Άλλοι γνώριζαν προσωπικά το Ζακ και οι άλλοι ήταν εκεί γιατί θέλαν μαζί μας να ουρλιάξουν με έναν διαφορετικό τρόπο είμαστε εδώ και απαιτούμε. Απαιτούμε σεβασμό, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει μόνο ο νόμος της ζούγκλας και τα πιο ταπεινά ένστικτα. Υπάρχει και η αγάπη κι η αλληλεγγύη”!

Παύλος Παυλίδης & B-movies – ” Ένα αλλιώτικο παιδάκι ” Στίχοι – Μουσική : Παύλος Παυλίδης Σενάριο – Σκηνοθεσία : Μαρίνα Δανέζη Οι B-Movies είναι οι : Αποστόλης Δεληγιάννης (μπάσο) Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα, loops, vocals) Δημήτρης Οικονόμου (τύμπανα) Αλέκος Βουλγαράκης (ηλεκτρική κιθάρα) Μίξη – Παραγωγή τραγουδιού : Χρήστος Λαϊνάς

Μάνια Ζούση