Μουσική

“Mare Nostrum, στην αγκαλιά σου θάλασσα”

Μία μουσική παράσταση – περίπλου στα λιμάνια της Μεσογείου εμπνευσμένη από τη θεματολογία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, παρουσιάζει σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

με Είσοδο ελεύθερη Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Στο πλαίσιο του διήμερου εορτασμού Ημέρες Θάλασσας, που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, η παράσταση Mare Nostrum είναι η Μεσόγειός μας, η θάλασσα που γέννησε αρχαίους πολιτισμούς, έζησε συγκρούσεις, πολέμους αλλά και λαμπρές μέρες πνευματικής και πολιτιστικής δόξας. Με τη στρατηγική της θέση και το ήπιο κλίμα της έγινε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η θάλασσα με τα 23 διαφορετικά πρόσωπα, μιας και βρέχει τις ακτές 23 διαφορετικών χωρών. Εδώ και αιώνες, το ίδιο ζεστό κύμα, η ίδια θαλασσινή αύρα ενώνει αλλά και χωρίζει λαούς με διαφορετική γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό, αλλά με το ίδιο έντονο ταμπεραμέντο και την ίδια αγάπη για εξερευνήσεις και ταξίδια στο απέραντο γαλάζιο της.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αυτή η θάλασσα γέννησε μουσικές και μελωδίες ποτισμένες από την αλμύρα της, μπολιασμένες με την προσμονή του έρωτα και της αντάμωσης, ζωγραφισμένες με τα χρώματα της χαράς, του γλεντιού αλλά και της ξενιτιάς, της περιπλάνησης και του νόστου.

Το καράβι μας σαλπάρει και βάζει ρότα για τα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου, την Αλεξάνδρεια και το Γιβραλτάρ, το Σουέζ και τη Μασσαλία, τη Νάπολη, τον Βόσπορο, τη Χάιφα και βέβαια τον Πειραιά. Εκεί, φημισμένοι καπετάνιοι και γενναίοι ναυτικοί, φτωχοί μετανάστες και καπάτσοι έμποροι, παθιασμένοι καλλιτέχνες και τολμηροί περιηγητές, φοβεροί πειρατές και εξωτικές πόρνες τραγουδούν τους καημούς και τις χαρές τους, τα όνειρα και τα πάθη τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μαζί τους τραγουδάμε κι εμείς μελωδίες απρόσμενα οικείες, που αναγνωρίζουμε και μας συγκινούν, γιατί αγγίζουν στα μύχια της ψυχής μας την κοινή μας καταγωγή –τη Θάλασσά μας, τη Μεσόγειο. Το Θαλασσάκι μας.
Η Αθηνά Ρούτση, με την εκφραστική φωνή της, ερμηνεύει γνωστά και άγνωστα τραγούδια της θάλασσας σε δεκαέξι γλώσσες και διαλέκτους, με τη συνοδεία ταλαντούχων μουσικών.

Φωνή: Αθηνά Ρούτση
Πιάνο: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Κρουστά: Σωκράτης Γανιάρης
Κιθάρα: Απόστολος Θεοδοσίου
Φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο, ούτι: Φώτης Μυλωνάς
Μουσική επιμέλεια: Άλκηστις Ραυτοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τατιάνα Λύγαρη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Κυριακή 31 Μαΐου 2015 στις 21.00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, 185 35, Πειραιάς