Μουσική

Οι Sediment Bruise στην «Μαύρη Τρύπα»

Οι ταλαντούχοι Sediment Bruise, το εξαμελές indie post rock συγκρότημα, από την Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται την Κυριακή 21 Μαίου, στην Μαύρη Τρύπα, στα Λαδάδικα. Την μπάντα θα συνοδεύσει στο Τσέλο η Άννα-Μαρία Ακριτίδου, ενώ την  βραδιά θα ανοίξουν οι Fenseas.

Οι Sediment Bruise – που συνέντευξή τους είχε φιλοξενήσει το artplay.gr – κυκλοφόρησαν πρόσφατα την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά “A New Disease”, παρουσιάζοντας εννέα καινούργιες συνθέσεις οι οποίες ηχογραφήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λονδίνο.
Η παραγωγή του δίσκου ανήκει στον γνωστό Βρετανό μουσικό παραγωγό Clive Martin.
Τα τραγούδια της μπάντας συνδυάζουν αρμονικά τις ατμοσφαιρικές post rock μελωδίες με τον ήχο του βιολιού και εμπλουτίζονται με φωνητικά γεμάτα συναίσθημα urban αισθητικής αφήνοντας να αναδυθούν οι μουσικές επιρροές του συγκροτήματος από τους  Radiohead, Deus, Massive Attack, Sigur Ros, Royksopp, Tool και Arcade Fire.


Οι Fenseas ήταν το προσωπικό project του Νίκου Ξ. Στις 8 Μαρτίου κυκλοφόρησε διαδικτυακά το άλμπουμ in medias res, το οποίο ‘’γεννήθηκε’’ και αποτυπώθηκε κάπου μεταξύ Σερρών και Σύρου. Τον τελευταίο μήνα στο project μετέχουν οι Ανθούσα Θ. και Γιάννης Κ. και στις 21 Μάιου θα παρουσιαστεί ένα δείγμα του in medias res.
Κυριακή 21 Μαΐου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ