Μουσική

Sediment Bruise: τα απομεινάρια ενός τραγικού γεγονότος

Τα μέλη της indie post-rock μπάντας από την Θεσσαλονίκη «Sediment Bruise», που παρουσιάζουν ζωντανά το δεύτερο studio άλμπουμ τους «A new disease», την Κυριακή 10 Απριλίου στο Six D.O.G.S. στο Μοναστηράκι,  παρέα με τους Echo Basement και τους Holy Limbo, μιλούν  στο artplay.gr και την Movie Geek για την μουσική τους, το όνομά τους, τις ιστορίες που γράφουν και τραγουδούν, αλλά και τον Βρετανό μουσικό παραγωγό του δίσκου τους, Clive Martin.

 

12966449_254008814945250_1601083816_n

 

-Ποια είναι η ιστορία δημιουργίας του συγκροτήματος και οι μουσικές επιρροές σας;
«Οι Sediment Bruise δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όταν οι Βαγγέλης Μουδούρης (φωνητικά), Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης (πλήκτρα, φωνητικά), Νίκος Νικολαΐδης (κιθάρα), Παναγιώτης Γιαννούδης (μπάσο), Γιώργος Μούκος (τύμπανα) και ο Σωτήρης Φωτεινήτσογλου (βιολί), αποφάσισαν να ενώσουν τα ταλέντα τους και το πάθος για την μουσική, σχηματίζοντας μια indie, post-rock μπάντα. Οι ήχοι της μπάντας επηρεάζονται έντονα από τις αγαπημένες μπάντες των μουσικών που την αποτελούν και διαφέρουν από το ένα μέλος της μπάντας στο άλλο, με αποτέλεσμα οι επιρροές της μπάντας να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Μερικές από τις επιρροές τους είναι οι Radiohead, Deus, Massive Attack, Sigur Ros, Royksopp, Tool και Arcade Fire».

 

-Από πού εμπνέεστε και τι διηγούνται τα τραγούδια σας;
«Εμπνεόμαστε από κάθε είδους καλή μουσική αλλά και από οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης προκειμένου να συνθέσουμε τα τραγούδια μας. Η σύνθεση βέβαια είναι και ζήτημα της εκάστοτε ψυχοσύνθεσης του ατόμου που συνθέτει, οπότε θα λέγαμε πως η έμπνευσή μας είναι ένα κράμα των επιρροών μας μέσα από το πρίσμα της καθημερινότητας. Τα τραγούδια μας διηγούνται τις ιστορίες προσώπων που βιώνουν τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου: εγωισμός, αποξένωση, δυσπιστία στην πολιτική και την κοινωνία, εγκλωβισμός στην ρουτίνα της καθημερινότητας, ο πόνος της απώλειας, η φθαρτή φύση του ανθρώπου…»

 

 

-Από πού προέρχεται το όνομα του συγκροτήματος;
«Η μπάντα ονομάστηκε Sediment Bruise από τον Νίκο, κύριο στιχουργό και κιθαρίστα της μπάντας, ο οποίος την εποχή εκείνη είχε εμμονή με την σουρεαλιστική ποίηση. Μεταφορικά, Sediment Bruise σημαίνει «τα απομεινάρια ενός τραγικού γεγονότος στην ψυχή του ανθρώπου».

-Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το καινούριο album, A new disease;
«Το δεύτερο studio άλμπουμ των Sediment Bruise “A new disease”, ηχογραφήθηκε σε Θεσσαλονίκη (Studio Revolver) και Λονδίνο, περιέχει 9 καινούργια tracks σε παραγωγή του γνωστού Βρετανού μουσικού παραγωγού Clive Martin (έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με Puressence, Raining Pleasure, Les Negreses Vertes, Gipsy Kings κ.α.) και κυκλοφορεί σε CD και βινύλιο από την Music Kitchen».

 

 

-Ποιοι είναι οι στόχοι του συγκροτήματος και τα όνειρά σας για το μέλλον;
«Στα άμεσα σχέδια της μπάντας είναι ένα promo tour για το “A new disease”, που θα περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Στα μελλοντικά σχέδια της μπάντας περιλαμβάνεται η περαιτέρω προώθηση του δίσκου στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως επίσης και η σύνθεση και ηχογράφηση καινούργιων τραγουδιών».

Movie Geek