Μουσική

«Η Μπαλάντα της Φυλακής» από τους KollektivA

Με αιχμή το δίπολο εγκλεισμός – απελευθέρωση και εμπνευσμένη από το ποίημα του Oscar Wilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» το οποίο ο μεγάλος Ιρλανδός έγραψε λίγο μετά την αποφυλάκισή του, παρουσιάζεται από τους KollektivA

μόνο για 4 παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τις Κυριακές 10,  17, 24 και 31 Ιανουαρίου και λίγο πριν την αναμενόμενη κυκλοφορία του νέου album στις αρχές του 2016. Ήδη το digital single “Έλενα”, που αποτελεί και τον προπομπό του album κυκλοφορεί από την  5th season records. Πρόκειται για ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την ιστορία της 6χρονης  Eliza Izquierdo, που ώθησε τους KollektivA να ασχοληθούν με το ευαίσθητο θέμα της παιδικής κακοποίησης. Μια δημιουργία με δυνατό μήνυμα δοσμένο με ιδιαίτερο τρόπο, όπως άλλωστε και “Η μπαλάντα της Φυλακής”.

KollektivA2

Οι KollektivA κυκλοφόρησαν το 2014 το concept άλμπουμ «Η Μπαλάντα της Φυλακής». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο θεματικό, μουσικό έργο το οποίο εξ αρχής δουλεύτηκε στο studio για να παρουσιαστεί και σε θεατροποιημένη μορφή.  Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες ανέλαβε ο Τάσος Μπεκιάρης, ενώ τη μεταφορά στο θέατρο έκανε η Χριστίνα Μητροπούλου.

Η παράσταση αναδεικνύει καθημερινές μορφές ατομικού και συλλογικού εγκλεισμού. Ο σύγχρονος Κόσμος ως φυλακή. Η πρωταρχική ανάγκη για ελευθερία. Η παραστασιακή ανάπτυξη ενός hard rock δίσκου όπου μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές συναντιούνται για να αφηγηθούν μια ιστορία απελευθέρωσης στον καιρό των φυλακισμένων συνειδήσεων.

 

Η μπαλάντα της φυλακής

Σκηνοθεσία / Χορογραφίες: Τάσος Μπεκιάρης

Μουσική / Ενορχηστρώσεις: KollektivA

Σενάριο / Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης

Θεατρικό έργο: Χριστίνα Μητροπούλου

Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος

Υπεύθυνος ήχου: Δημήτρης Ρετουνιώτης

Ερμηνεύουν: Γιάννης Γιαραμαζίδης, Γιώργος Ζιώγαλας, Αριστοτέλης Μαγουλάς, Ιάκωβος Μινδρινός, Γιώργος Τσαγκαράκης, Εύη Χατζάκη

και οι KollektivA: Θανάσης Χουλιαράς, Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης, Γιώργος Παύλου, Δημήτρης Γιαννούχος.

Εκτέλεση παραγωγής: Βικτώρια Βιτωράτου,

Διεύθυνση παραγωγής: KollektivA

τις Κυριακές 10. 17, 24, 31 Ιανουαρίου

στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ώρα έναρξης:  8μμ

Διάρκεια: 80 λεπτά.

Ακατάλληλο για ανήλικους κάτω των 15 ετών, απαραίτητη η γονική συναίνεση.