Μουσική

Για όλα φταίει ο Rufus Thomas

Ήχοι και τζαμαρίσματα του αμερικάνικου νότου θα ακουσθούν απόψε στις 8, για πρώτη φορά από το Johnie Thin Trio στο νέο UnderFlow Record Store and Art Gallery, Καλλιρόης 39 στο σταθμό του μετρό Φιξ, ένας γοητευτικός χώρος που

συνδυάζει γκαλερί, μπαρ και ενημερωμένο δισκοπωλείο.  Ο ερμηνευτής και κιθαρίστας των μπλουζ Johnie Thin (Γιάννης Μανιάτης) συναντά τον Πέτρο Λαμπρίδη στο κοντραμπάσο και τον Νίκο Παπαβρανούση στα ντραμς, σχηματίζοντας το Johnie Thin Trio.
Το Johnie Thin Trio δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 ενώνοντας τρία ξεχωριστά μουσικά ταλέντα. Εμπνέεται από την ανθρώπινη κραυγή του αμερικάνικου νότου στον Μεσοπόλεμο, γι’ αυτό και η μουσική του αποπνέει τα βιώματα των καταπιεσμένων, αλλά και τη μελωδική τους ευαισθησία.

Ο Johnie Thin (Γιάννης Μανιάτης) άκουσε σε κάποια τάξη του δημοτικού το blues in the basement του Rufus Thomas και από τότε αποφάσισε πως, ό,τι και να κάνει, θα παίζει παράλληλα και blues. Έκτοτε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και στο μεταξύ έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας, ως τραγουδιστής ή παίζοντας φυσαρμόνικα σε διάφορες μπάντες (Onions, Slim Shine Musik Box, Tango with Lions, Jukejoint Aligators, Rebetators), ενώ έχει συναντηθεί επί σκηνής με πολλούς μουσικούς συνοδοιπόρους. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο.

Ο Πέτρος Λαμπρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε εθνομουσικολογία στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, επίσης ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, βυζαντινή μουσική) σε ωδειακό επίπεδο. Συμμετέχει στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις και έχει υπάρξει μέλος μουσικών σχημάτων (όπως οι Green Onions, οι Ματ σε δύο υφέσεις, οι Night on Earth και οι Bellville). To 2013, μαζί με το συνεργάτη του Γ.Δ. σχεδίασαν και κατασκεύασαν το murmux, το πρώτο ελληνικό αναλογικό synthesizer που έχει κυκλοφορήσει σε εμπορική κλίμακα.

O Νίκος Παπαβρανούσης σπούδασε ντραμς στη σχολή Dante Agostini στο Παρίσι, απ’ όπου αποφοίτησε με το πρώτο βραβείο της σχολής , αλλά και με δίπλωμα δασκάλου. Σήμερα εκπροσωπεί τη σχολή στην Ελλάδα. H μουσική του πορεία ξεκίνησε από μια μπάντα garage μουσικής το 1985. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εγχώριους καλλιτέχνες, αλλά και τους Tuxedomoon και Vapour Trails. Επίσης με την Καμεράτα, το Εθνικό Θέατρο και πειραματικά θέατρα. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται είτε σόλο, είτε συνοδεύοντας χορευτές, αλλά παράλληλα συμμετέχει σε ένα τζαζ τρίο μαζί με ακόμα δυο μουσικούς στην κιθάρα και το μπάσο.