Μουσική

Μπομπ Ντίλαν: Ένας θρύλος

Μπομπ Ντίλαν

Παγκόσμιος μουσικός θρύλος, ποιητής και σπουδαίος παραμυθάς, επαναστάτης και διαμορφωτής που καθόρισε την ιστορία και το μέλλον της αμερικανικής μουσικής, ο Μπομπ Ντίλαν τραγουδά την Κυριακή 22 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη και την Δευτέρα 23 Ιουνίου στο Terra Vibe Park της Μαλακάσας.

Καλλιτέχνης που ταυτίστηκε με τις κοινωνικές και προσωπικές επαναστάσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, ο Ντίλαν θα διηγηθεί με τον χαρακτηριστικό ιδιωματικό του τρόπο τις ιστορίες που τον έκαναν δημοφιλή και έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Το ταξίδι θα περιλαμβάνει folk τραγούδια από την εποχή που έπαιζε σε άσημα μπαρ για λίγα κέρματα την δεκαετία του ΄60 , παραμένοντας πεισματάρης και ανυποχώρητος, ανεδαφικός και οραματιστής, έως και τα πλέον πρόσφατα.

Στις 24 Ιουνίου το χειρόγραφο με τους στίχους του «Like a Rolling Stone», γραμμένο σε τέσσερις κόλλες επιστολόχαρτου ξενοδοχείου, θα βγει σε δημοπρασία από το Sotheby’s. Και η αναφορά χαρακτηριστική:

«Πρόκειται για το τραγούδι που αψήφησε τις συμβάσεις της μουσικής βιομηχανίας η οποία έως τότε ήθελε μικρά τρίλεπτα τραγούδια που μιλούν για αγάπη. Το τραγούδι των εξίμισι λεπτών μελαγχολικής, σκοτεινής ποίησης που ξανάγραψε τους κανόνες της ποπ μουσικής».