Κινηματογράφος

Angelina Jolie: η πιο εντυπωσιακή νεράιδα του Hollywood

MALEFICENT 7

 

Η ταινία Maleficent αποτελεί μία εναλλακτική εκδοχή της κλασικής ταινίας «Ωραία Κοιμωμένη », που δείχνει την δημοφιλή ιστορία από μία διαφορετική οπτική γωνία, αυτήν της κακιάς νεράιδας Maleficent.

Έχει ως βασικό σκοπό να δείξει τον λόγο που οδήγησε την συγκεκριμένη νεράιδα να καταραστεί την Ωραία Κοιμωμένη.Μία ταινία με εντυπωσιακά εφέ, πολύ καλή σκηνοθεσία από τον Robert Stromberg και μία καθηλωτική Angelina Jolie στο ρόλο της Maleficent. Η ταινία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

H νεαρή νεράιδα Maleficent ζούσε στο μαγικό βασίλειο των Moor, που συνόρευε με το βασίλειο των ανθρώπων, οι οποίοι ήθελαν να καταστρέψουν τους Moors και να πάρουν τους θησαυρούς τους. Κάποτε, η Maleficent γνώρισε ένα αγόρι απ’ το βασίλειο των ανθρώπων, τον Stefan και έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Αγάπησαν ο ένας τον άλλον πάρα πολύ. Μετά από κάποια χρόνια όμως, ο Stefan σταμάτησε να έρχεται στο βασίλειο των Moor για να βλέπει την Maleficent. Ο βασιλιάς των ανθρώπων, αφού έχασε στην μάχη του με την Maleficent, ζήτησε από τους στρατηγούς του να την σκοτώσουν με αντάλλαγμα την βασιλεία. Ο Stefan, που ήθελε να γίνει βασιλιάς, επισκέφθηκε την Maleficent και την νάρκωσε. Στην συνέχεια, προσπάθησε να την σκοτώσει, όμως, δεν άντεξε να το κάνει. Έτσι, αποφάσισε να κάψει τα φτερά της ( τα οποία ήταν μοναδικά και όλοι τα αναγνώριζαν ) χρησιμοποιώντας σίδηρο, μία θανατηφόρα ουσία για τις νεράιδες και να τα παρουσιάσει στο βασιλιά ως απόδειξη ότι την σκότωσε. Πληγωμένη και λυπημένη η Maleficent από την προδοσία του Stefan και το χάσιμο των φτερών της, μεταμορφώνει το μαγικό βασίλειο των Moor σε ένα σκοτεινό βασίλειο. Μια μέρα, η Maleficent μαθαίνει ότι ο Stefan, που έχει γίνει πλέον βασιλιάς, οργανώνει την βάπτιση της νεογέννητης κόρης του, Αυγής (Elle Fanning). Η Maleficent σε αντίποινα για τον Stefan, ρίχνει κατάρα στην κόρη του κατά την οποία, πριν γίνει 16 χρονών, θα πέσει σε βαθύ ύπνο αφού τρυπήσει το δάχτυλό της σε ένα αδράχτι. Το μόνο που θα μπορέσει να την ξυπνήσει θα είναι το φιλί της αληθινής αγάπης, που στην συγκεκριμένη ταινία θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό και απροσδόκητο.

 

Miss Artplay