Κινηματογράφος

Τα βραβεία του 78ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Η ταινία της Οντρέ Ντιβάν «L’ evenement», που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ανί Ερνό και εκτυλίσσεται στη Γαλλία πριν από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, απέσπασε  τον Χρυσό Λέοντα, στο 78o  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Tο δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία του Πάολο Σορεντίνο «The Hand of God» όπου αφηγείται τον χαμό των γονιών του κατά τη διάρκεια της εφηβείας του.

Με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας τιμήθηκε τη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον για την ταινία «The Power of the Dog» που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1920.

THE POWER OF THE DOG: BENEDICT CUMBERBATCH as PHIL BURBANK in THE POWER OF THE DOG. Cr. KIRSTY GRIFFIN/NETFLIX © 2021

Το βραβείο καλύτερου σεναρίου απονεμήθηκε στη Μάγκι Τζίλενχαλ για την ταινία «The lost daughter» .

«Σ’ ευχαριστώ Πέδρο, δημιούργησες μαγεία, σε λατρεύω» ήταν τα λόγια με τα οποία η Πενέλοπε Κρουζ που απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τον ρόλο της στην ταινία «Madres Paralelas» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ευχαρίστησε τον Ισπανό σκηνοθέτη. Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο γυναικών που γενούν την ίδια ημέρα, στην ίδια κλινική.

Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου πήγε στον Φιλιππινέζο Τζον Αρσίλα, που υποδύεται έναν δημοσιογράφο του ραδιοφώνου ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με ψευδείς ειδήσεις και διαφθορά στο «On the Job: The Missing 8»  του Ερικ Μάτι.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος ηθοποιός του κόσμου, επειδή ξέρω ότι προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες, από διαφορετικές κουλτούρες, όμως απόψε καταλαβαινόμαστε όλοι, χάρη στον κινηματογράφο», δήλωσε ο ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο του.