Κινηματογράφος

Πιάστε θέση στην ταράτσα

Τρεις ταράτσες της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμες να υποδεχθούν 19-23 Αυγούστου τις ταινίες που έχουν επιλεγεί να προβληθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο πλαίσιο του «360° Taratsa film Festival».

Τρεις ταράτσες του κέντρου της πόλης, η Κόκκινη στο Παλιό Χαμάμ, η Πράσινη της Καποδιστρίου 7 & Πάικου και η Μπλε της Τσιμισκή 29, θα μετατραπούν σε θερινούς κινηματογράφους.
Οι δύο από αυτές θα φιλοξενούν προβολές κλασικών ταινιών και στην τρίτη θα προβληθούν οι 25 μικρού μήκους ταινίες που επιλέχθηκαν για το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ.

Στο φετινό φεστιβάλ προστέθηκαν και άλλες τρεις κατηγορίες βραβείων που θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης από την κριτική επιτροπή και είναι:
«Βραβείο Καλύτερης Ταινίας»
«Βραβείο Σκηνοθεσίας»
«Βραβείο Σεναρίου»
«Βραβείο Φωτογραφίας»
«Βραβείο Μοντάζ»
«Βραβείο Κοινού»

Στις 23 Αυγούστου στη Μπλε ταράτσα θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων και θα ακολουθήσει στην πράσινη ταράτσα γιορτή.
Το πρόγραμμα στις ταράτσες διαμορφώνεται ως εξής:

Κόκκινη ταράτσα | Παλιό Χαμάμ
Μητροπολίτου Γενναδίου 11, Προβολές κλασικού κινηματογράφου
Πράσινη ταράτσα | Ουρανία
Καποδιστρίου 7 & Πάικου, Προβολές κλασικού κινηματογράφου
Μπλε ταράτσα | EΒΕΘ
Τσιμισκή 29, Διεθνές διαγωνιστικό μικρού μήκους

Η έναρξη των προβολών είναι στις 21.30 και η είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες προγράμματος προβολών στην ιστοσελίδα www.taratsafilmfestival.com και στο https://www.facebook.com/360TaratsaFilmFestival?ref=bookmarks του Φεστιβάλ.

Διεξαγωγή: Ομάδα του «Taratsa film Festival»
Φορέας υλοποίησης: Πολιτιστικός Οργανισμός «Επί Σκοπόν»