Θέατρο

Dark Matter από την ομάδα Vertebra στο Λονδίνο

Σε ένα γηροκομείο, συναντάμε τον Άλφι έναν ηλικιωμένο αστροφυσικό που πάσχει από άνοια. Έτσι ξεκινά η θεατρική παράσταση Dark Matter, που ανεβαίνει από την ελληνική θεατρική ομάδα Vertebra στο θέατρο Etcetera του Λονδίνου 10 και 11 Αυγούστου σε κείμενο Ειρήνης Δερμιτζάκη και σκηνοθεσία Μάιρας Στεργίου.

Η παράσταση προέκυψε μέσα από τη μέθοδο του Devised Theatre και εστιάζει στην τεχνική του κουκλοθεάτρου, του θεάτρου των αντικειμένων, της χρήσης led φωτισμών, black light και θεάτρου σκιών, δημιουργώντας ένα προσωπικό σύμπαν.

Το  Dark Matter με την ευγενική υποστήριξη του υπουργείου πολιτισμού της Αγγλίας, είναι το δεύτερο στη σειρά έργο που ανεβάζει η ομάδα μετά τις παραστάσεις της “Ορνιθοφοβίας”στο θέατρο The Space του Λονδίνου.

Όσο ο χρόνος περνά οι αναμνήσεις του Άλφι μπερδεύονται με την καθημερινότητα. Εστιάζοντας στο μυαλό του, μαθαίνουμε περισσότερα για τη ζωή του. Βλέπουμε τον μικρό Άλφι να μεγαλώνει σε ένα χωριό της Ιταλίας και αργότερα στο αστεροσκοπείο στο οποίο εργαζόταν. Μέσα από αναμνήσεις ή παραισθήσεις προσπαθούμε να συνθέσουμε το παζλ της ζωής του. Αρκετά κομμάτια ίσως να λείπουν ή να μη βγάζουν νόημα με την πρώτη ματιά. Το πρόσωπο όμως είναι ακόμα εκεί, με τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες,  ακόμα κι αν δε μπορεί να τις εκφράσει. Μια ιστορία, για έναν σπουδαίο επιστήμονα που πάλεψε για την αγάπη και τη ζωή. Που προσπάθησε να εξηγήσει το μυστήριο του σύμπαντος, να βρει τις ομοιότητές του με τη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου, κέρδισε πολλές μάχες και του έμεινε μια τελευταία. Η μάχη να κρατήσει τον εαυτό του.

Ταυτότητα

Θέατρο Etcetera, 10-11 Αυγούστου 2015, 18.00 μμ.
Σκηνοθεσία: Μάιρα Στεργίου, Κείμενο: Ειρήνη Δερμιτζάκη-Μάιρα Στεργίου
Παίζουν: Sofia Calmicova, Almudena Adalia, Aurora Adams, Daniel Moseley
Etcetera Theatre, 265 Camden High St, London NW1 7BU Phone: 020 7482 4857