Κινηματογράφος

Παρατείνεται «Το μυστικό του Θησέα»

''TO MYSTIKO TOY 8HSEA'' MARIOS IORDANOY_1

Μέχρι τέλη Ιουλίου παρατείνεται η προβολή της ταινίας μικρού μήκους του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάριου Ιορδάνου στον κινηματογράφο Ζέφυρο, λόγω της θερμής ανταπόκρισης από το κοινό.

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ» είναι η δεύτερη κατά σειρά ταινία μικρού μήκους του Μάριου Ιορδάνου, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τη Σοφία Καζαντζιάν. Η ταινία προβάλλεται ήδη τρεις εβδομάδες πριν το “Θεώρημα” του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί με ταινία του Ζαν Ρενουάρ.

''TO MYSTIKO TOY 8HSEA'' SOFIA KAZANTZIANΗ πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας, η οποία αποτελεί και μοναδική κινηματογραφική πρόσληψη της Ασκητικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη το Φεβρουάριο του 2014, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη, του Δήμου Πεντέλης και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Στην ταινία μαζί με τον Μάριο Ιορδάνου πρωταγωνιστεί και η Σοφία Καζαντζιάν, ενώ ο Γιάννης Βόγλης επιλογίζει με τη φωνή του.

''TO MYSTIKO TOY 8HSEA'' MARIOS IORDANOY_2

«Το μυστικό του Θησέα» είναι ο μύθος του αρχαίου Έλληνα ήρωα ιδωμένος μέσα από τη φιλοσοφική ματιά της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη. Τα ερωτήματα και ο φόβος για το θάνατο, το χρέος και ο έρωτας μέσα από το λόγο της Ασκητικής διαπνέουν τα 10 περίπου λεπτά της ταινίας. Ο Θησέας εδώ δεν είναι ο άτρωτος πολεμιστής που χιμάει στη μάχη χωρίς φόβο. Αντίθετα, λειτουργεί ως σύμβολο για τον άνθρωπο που αγωνίζεται όλη του τη ζωή να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου, που ερωτεύεται και δελεάζεται από την ομορφιά της ζωής, αλλά τελικά αποφασίζει ότι ο έρωτας είναι δύναμη και κίνητρο για να αντιμετωπίσεις το θάνατο με σθένος ή ακόμα και για να βρεις τη δύναμη να τον νικήσεις.

 

Κινηματογράφος Ζέφυρος

Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα

Τηλ.: 2103462677

''TO MYSTIKO TOY 8HSEA'' SOFIA KAZANTZIAN_2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου

Σενάριο: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδρακτάς

Αφηγητής: Γιάννης Βόγλης

Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Γιάννης Βόγλης (φωνή), Ρωμανός Τζανουδάκης

Πρωτότυπη Μουσική – Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου

Ενορχήστρωση: Μάνος Αντωνιάδης

Post production: The And – ΧρήστοςΖουμής

Διανομή:NewStar