Κινηματογράφος

«Η Βασίλισσα της Κυψέλης» στο Τριανόν

Μια ιστορία γυναικείας αποφασιστικότητας, επιμονής και θριάμβου, αφηγείται η ταινία της Μπλέρτα Μπασόλι «Η Βασίλισσα της Κυψέλης», που προβάλλεται παρουσία της σκηνοθέτιδας, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Τριανόν.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Πρόκειται για ένα δράμα που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Fahrije, η οποία, από τότε που χάθηκε ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κοσσυφοπεδίου, περνά τη ζωή της,  μέσα στη θλίψη, όπως πολλές άλλες γυναίκες στο χωριό με τις πατριαρχικές αρχές όπου ζει.

Με την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση, η σκηνοθέτρια και σεναριογράφος Μπλέρτα Μπασόλι γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Sundance που κέρδισε τα τρία μεγάλα βραβεία

στο World Cinema Dramatic Competition (Audience Award, Grand Jury Prize, Directing Award). Η ταινία βραβεύτηκε πρόσφατα και με το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Την προβολή στο Τριανόν στις 19.30, συνδιοργανώνουν το Κέντρο Κινηματογράφου του Κοσόβου σε συνεργασία με το Γραφείο Συμφερόντων του Κοσόβου στην Αθήνα και το Cinobo, διανομέα της ταινίας στην Ελλάδα.