Κινηματογράφος

«God Help The Girl». Η ταινία του Stuart Murdoch

Ο τραγουδιστής του cult pop συγκροτήματος Belle and Sebastian, Stuart Murdoch, δοκιμάζει τις δυνάμεις του και ως σκηνοθέτης.

Σήμερα μάλιστα, Παρασκευή 22 Αυγούστου, η πρώτη του ταινία, το μιούζικαλ “God Help The Girl”, κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Βρετανίας.

 

 

Η ταινία γυρίστηκε χάρη σε μία επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης από το κοινό, καθώς δέχθηκε πολλές απορρίψεις από τα μεγάλα κινηματογραφικά studio της Βρετανίας, και ολοκληρώθηκε μετά από πέντε εβδομάδες γυρισμάτων στους δρόμους της Γλασκώβης.

 

10365655_10152338017838440_3959924455568781120_o

Το God Help The Girl γεννήθηκε στο μυαλό του Stuart Murdoch ως μουσικό άλμπουμ και έφτασε στο κοινό του, με τον ίδιο τίτλο, το 2009. Φαίνεται όμως πως η ιδέα δεν σταμάτησε να απασχολεί τον πολυτάλαντο Murdoch, που έβλεπε τα τραγούδια του δίσκου σαν μια μεγαλύτερη και πληρέστερη ιστορία. Την ιστορία της Eve, μιας νεαρής κοπέλας που πάσχει από νευρική ανορεξία, αλλά παλεύει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της με τη βοήθεια των φίλων της και της μουσικής.

147983-belle-and-sebastians-film-plan

Η δημιουργία του χαρακτήρα της Eve είναι για τον Murdoch πολύ προσωπική υπόθεση, ενέχει, όπως ο ίδιος παραδέχεται, πολλά στοιχεία από την προσωπική του διαδρομή, παράλληλα όμως τονίζει πως η δημιουργία της Eve δεν ήταν ένα τέχνασμα για να πει την δική του ιστορία, αλλά ένα σχεδόν αληθινό πρόσωπο για εκείνον. Για αυτό τον λόγο, εξηγεί πως του είναι δύσκολο να φανταστεί να σκηνοθετεί οτιδήποτε άλλο, ιδιαίτερα κάτι που δεν έχει γράψει, η τουλάχιστον εμπνευστεί, ο ίδιος.

Η ταινία έχει βραβευτεί σε αρκετά φεστιβάλ μεταξύ των οποίων και στο Sundance.

Φωτογραφίες: God Help The Girl/facebook

Ερατώ Κονδύλη