Κινηματογράφος

«Φρανκενστάιν Τζούνιορ» δωρεάν από το ΦΚΘ

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες όλων των εποχών, την ταινία «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρουκς, με τον μοναδικό  Τζιν Γουάιλντερ, που έφυγε από την ζωή πριν μερικές μέρες, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην δεύτερη δωρεάν ανοιχτή προβολή που διοργανώνει, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά(9.00μ.μ).

Η εκδήλωση έρχεται ως συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης ανοιχτής προβολής της ταινίας Chinatown στις αρχές Ιουλίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές.

young frankenstein

Η ταινία

Ο εγγονός του Φρανκενστάιν ντρέπεται για τη διάσημη καταγωγή του. Δεν θέλει καν να τον φωνάζουν Φρανκενστάιν και επιμένει στο όνομα Φρανκενστίν. Τις αναστολές του ξεπερνά, όταν κληρονομεί το κάστρο και το ημερολόγιο με τις σημειώσεις του παππού του. Τότε βάζει ξανά μπρος τα πειράματα του προγόνου του με απρόβλεπτες συνέπειες…

Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Ήχου καθώς και για τις Χρυσές Σφαίρες Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Κλόρις Λίχμαν και Μάντλιν Καν, αντίστοιχα).