Κινηματογράφος

Δάφνη Πατακιά : «Μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη»

Στα ταλέντα υποκριτικής «Shooting Stars» 2016, επιλέχτηκε, μαζί με άλλους εννέα νέους Ευρωπαίους ηθοποιούς,  η 23χρονη Ελληνίδα Δάφνη Πατακιά, που πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης» αλλά και στην

πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption».  Η επιλογή των ηθοποιών έγινε από επιτροπή του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου (European Film Promotion) και η παρουσίασή τους θα γίνει στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016.
«Πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. Η Δάφνη έπεισε την επιτροπή με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο», αναφέρουν τα μέλη της επιτροπής, που επέλεξαν την Ελληνίδα ηθοποιό.

Η Δάφνη γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studio. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 2013. Έχει εργαστεί σε θεατρικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει σε πέντε ταινίες, δύο εκ των οποίων μικρού μήκους. Είναι, επίσης, φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι.