Κινηματογράφος

Αρχίζει σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

Με το βασικό του πρόγραμμα να διεξάγεται σε δύο από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, στο Studio της πλατείας Αμερικής και στην Αλκυονίδα της οδού Ιουλιανού,

που επαναλειτουργούν μετά από 23 και 10 χρόνια αντίστοιχα, αρχίζει σήμερα το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF.

Το Φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, δέχτηκε περισσότερες από 400 αιτήσεις από 45 χώρες και θα προβάλει πάνω από 250 ταινίες.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει 140 ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα, 70 πρεμιέρες, με ταινίες μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ, Video Art, Animation,AIDFF  FESTIVAL 2014 Experimental, Video Dance.

Σε συνεργασία με το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Wildlife Vaasa της Φινλανδίας (συνεργάτης του Φεστιβάλ) θα διοργανώσει το «2  Διεθνές Πανόραμα Οικολογικών και Επιστημονικών Ταινιών», το οποίο συμβάλει στη διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών, που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Υποστηρικτής και συνεργάτης, του Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας το Wildlife Conservation Film Festivals από την Αμερική, που αναπτύσσεται στην Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι την Ουάσιγκτον και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.

Θα παρουσιαστούν ταινίες από το Edge Hill Univercity, που, για δεύτερη χρονιά, οι σπουδαστές του, από το τμήμα κινηματογράφου, δημιούργησαν, ειδικά για το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, 7 μικρού μήκους ταινίες. Πρεμιέρα με νέο μοντάζ θα κάνει η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη «Καμιά Συμπάθεια για τον Διαβολο» (1997). Η ταινία παρουσιάζεται σε νέο director’s cut 2014, ειδικά για το Φεστιβάλ. Επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Βραβείο Ερμηνείας για την Λένα Κιτσοπούλου που κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο. Είναι η πρώτη ταινία που έγινε στην Ελλάδα με ψηφιακό μοντάζ (Avid), εγκαινιάζοντας την νέα ψηφιακή εποχή.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις θα κυριαρχήσουν οι εικαστικές εκθέσεις, μουσικές βραδιές και φωτογραφικά πανοράματα, με αφιερώματα σε μεγάλα Φεστιβάλ, της Φινλανδίας, της Αγγλίας, της Αμερικής, καθώς και σε σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από το χώρο του κινηματογράφου.

Σε πρώτη προβολή στην Αθήνα θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες ταινίες της Κάμερα Ζιζάνιο 2014. Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι το Αφιέρωμα – Βράβευση του Γιώργου Κουτούζη, του πρωταγωνιστή της ταινίας «Ευδοκία» του μεγάλου μας σκηνοθέτη Αλέξη Δαμιανού. Τα Αφιερώματα και και Workshops θα διεξαχθούν στο Θέατρο Κυψέλης (STUDIO) και στο Θέατρο L.A Theater (Πρώην θέατρο Ράγες).

Την πολιτιστική κίνηση «Visual Journeys» Νο2, εικαστική έκθεση με αναφορά στον κινηματογράφο και καλλιτέχνες προερχόμενους από τους χώρους της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της φωτογραφίας, θα φιλοξενήσει ο ανακαινισμένος εκθεσιακός χώρος της Αλκυονίδας με τους Βαρβάρα Σπυρούλη, Μαρία Λιτσοπούλου, Μαρία Οικονόμου, Κωστή Καπελώνη, Ηρα Σαραντάκη, Γιάννη Κλάδο, Δημήτρη Ψωμοδότη, Falah Ghati.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου

Θέατρο L.A THEATER

Κωνσταντινουπόλεως 82 & Ιερά Οδός

16:00-18:00

WORKSHOP ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

«Από την στατική φωτογραφία στην κινούμενη»

Γιάννης Κλάδος ,Σκηνοθέτης Δ/ντής Φωτογραφίας

Είσοδος Ελεύθερη

354

Διαγωνιστικό σπουδαστικό

Κινηματογράφος STUDIO, Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής

Ώρα έναρξης 20:00

Αυτή που είμαι Πάνος Σπινθηρόπουλος Ελλάδα 12

Stockholm Alvaro Martin Spain 9

Η Αποκάλυψη του Θηρίου Θανάσης Μπουρλιάσκος Ελλάδα 17

Κοινή Χρήση Γιάννης Καρύδας-Αλέξανδρος Μιλκίδης Ελλάδα19

1500 Πίνακες Χρίστος Ξένος Ελλάδα 29

Personal Responsibility Γιούλη Κολοβού Ελλάδα 10

Πουά Φουστάνι Καλαπόδης Ανδρέας Ελλάδα 12

Μελλισοκομισιόν Μανόλης Ριζικός / Αλέξανδρος Πασπαρδάνης Ελλάδα 11:30

Μέρες με Βροχή Μιχάλης Δημητρίου Ελλάδα 19

Sin Χριστίνα Άννα Δαφνή UK 12

Matka Ziemia Piotr Zlotorowicz Poland 30

La Coiffure ΖέταΣπυράκη Αγγλία 4

Σώπα δάσκαλε να ακούσουμε το πουλί

Κινηματογραφική Ομάδα 1ου Γυμνασίου Γέρακα Ελλάδα 5

Κομμάτι από ουρανό Νικόλας Μακρής Ελλάδα 24

Σύνολική Διάρκεια 209 λεπτά

 

Πληροφοριακό ταινιών μυθοπλασίας

Το κονσέρτο Ηλίας Φλωράκης Ελλάδα 5

Enrico iannaccone Italy 16

Σάπια Φρούτα Λευτέρης Γκώρος Ελλάδα 10

Συνολική Διάρκεια 31 λεπτά

STUDIO new star art cinema ΣΠΑΡΤΗΣ & ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 210-8220023, 210-8220076 & 210-8220008

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟΒικτώρια) 210-8640029, 210-8640017 & 210-8640054