Θέατρο Κουκλοθέατρο

Το ParaMana, το κορίτσι και το μισοφέγγαρο

Με μια ιστορία προερχόμενη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας, που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του,

το κουκλοθέατρο ParaMana συστήνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

«Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» στην ειδικά διασκευασμένη εκδοχή του για παιδιά από τεσσάρων έως και δώδεκα χρόνων, παρουσιάζεται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 5.30 μμ και Κυριακή 14 του μήνα στις 12:00 και στις 3.00 το μεσημέρι στο Θέατρο Τ, Βασιλίσσης Όλγας και Φλέμινγκ 16.

anyBackstage

Η παράσταση αναρωτιέται πώς μιλάει κανείς σε ένα παιδί για την ματαιότητα και τον παραλογισμό του πολέμου. Μιλώντας του για την ειρήνη και την ιστορία ώστε μεγαλώνοντας να μπορεί να είναι σε θέση να αξιολογήσει τον κόσμο του, έχοντας αίσθηση του δικαίου και της αλληλεγγύης.

anieBackStage11

Στο τέλος της παράστασης ακολουθεί ένα δεύτερο μέρος όπου συζητούνται οι θεματικές και τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του ParaMana, σε τεχνικές και κατασκευές.

anieBackstage3

Το Κουκλοθέατρο δημιουργήθηκε από την Αναστασία Παράβα το 2006 με σκοπό να συνδυάσει την παραδοσιακή με νέες τεχνικές.

crescent4

Η βασική αναπαραστατική μέθοδος χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη απεικόνιση της σκιάς με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα, ενώ η παράσταση επενδύεται με ζωντανή ηλεκτρονική μουσική και αφήγηση.

paramana green