Μουσική

Νίκος Αναδολής στο 4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

Έχοντας ήδη μια διάκριση από το Βerklee της Βοστόνης και ένα βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού τζαζ πιάνου “Martial Solal” που γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι, ο Νίκος Αναδολής, στα 23 του χρόνια,

είναι έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια τζαζ σκηνή ως επαγγελματίας μουσικός και επικεφαλής του τρίο με το οποίο εμφανίζεται σήμερα Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο 4ο Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ, στη Στέγη.

Δεν είναι άλλωστε λίγο ότι στην ηλικία αυτή έχει κάνει ήδη αίσθηση εμφανιζόμενος στο θρυλικό Blue Note της Νέας Υόρκης, στο Rabat Jazz Festival ή στα Δημήτρια της Θεσσαλονίκης. Ούτε φυσικά είναι εύκολο να διαθέτει κανείς τόσο νέος κάτι πολύ περισσότερο από μια εντυπωσιακή δεξιοτεχνία στο πιάνο. Πολύ πιο δύσκολο μάλιστα είναι να διαμορφώνει ήδη ένα προσωπικό στυλ πατώντας στην εμβληματική παράδοση του Keith Jarrett και του Bill Evans, από την οποία εμπνέεται άλλωστε και ο ίδιος.

Ο Αναδολής δείχνει σιγουριά, ωριμότητα και στιβαρότητα στο παίξιμό του. Εδώ έρχεται με δύο επίσης νεαρούς μουσικούς, οι οποίοι όμως έχουν κι αυτοί σημαντική διαδρομή και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της σύγχρονης τζαζ. O Γάλλος μπασίστας Σιμόν Ταιγύ έχει παίξει, μεταξύ άλλων, με την κορυφαία τραγουδίστρια Youn Sun Nah, τον Michael Cheret και τον Yaron Herman. Ο Γερμανός ντράμερ Γιόνας Μπουργκβίνκελ έχει ήδη συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ηχογραφήσεις δίσκων και έχει παίξει σε συναυλίες με ονόματα όπως οι John Scofield, Chris Potter, Lee Konitz, Uri Caine, Dave Liebman. O Ταιγύ διαθέτει ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό jazz beat και εντυπωσιακή ακρίβεια στο ρυθμό του, που τον έχουν καταστήσει δημοφιλή και περιζήτητο, ενώ ο Μπουργκβίνκελ βραβεύτηκε με το Echo Jazz 2012 στο North Sea Jazz festival, ως ο καλύτερος ντράμερ.

Συντελεστές

Νίκος Αναδολής: πιάνο

Simon Tailleu: μπάσο

Jonas Burgwinkel: ντραμς

info

13 Δεκεμβρίου 2014

21:00 Μικρή Σκηνή

NikolasAnadolis