Εικαστικά

Το AthensCon είναι εδώ!

Το σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου, επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το AthensCon, το μεγάλο συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας! Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, το συνέδριο θα στεγαστεί στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

To AthensCon θα ταξιδέψει το κοινό του σε φανταστικούς κόσμους περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου έστι ώστε να ζήσει στιγμές γεμάτες με εικόνες χαρακτήρων, που μάγεψαν ανεξαρτήτως ηλικίας και μέσου. Ταινίες, κόμικς, video games, επιτραπέζια, cosplay θα ζωντανέψουν μπροστά μας για να μας χαρίσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία!

Η λίστα των διεθνών καλεσμένων είναι, και φέτος πλούσια και πολυσυλλεκτική. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες του AthensCon θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόκκινο Power Ranger Steve Cardenas, τον δημοφιλή ηθοποιό του Game of Thrones και του Prometheus, Ian Whyte, τον John Howe, illustrator του Lord of the Rings και, από τον χώρο των comics, τον συνδημιουργό του War Machine, Kev Hopgood, τον Ian Churchill, τον Matt Hawkins, τον Drazen Kovacevic και άλλους. Στους καλεσμένους, εννοείται, συμπεριλαμβάνονται και διεθνείς cosplayers, οι Narga & Aoki Cosplay και game creators.

Πέρα όμως από τους διεθνείς καλεσμένους, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι 63 Έλληνες δημιουργοί, σκιτσογράφοι και εικονογράφοι, που θα απαρτίζουν το Artists Alley και θα έρθουν και φέτος με τα comics, τις αφίσες τους και άλλα πολλά. Ακόμη δεν θα λείψουν τα καταστήματα με comics, φιγούρες, χειροποίητα κοσμήματα, αφίσες και άλλα, για τους λάτρεις και συλλέκτες της pop κουλτούρας.

Οι επισκέπτες, θα δουν από κοντά την κινηματογραφική ρεπλίκα του αυτοκινήτου των FlintStones του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το σφυρί του Thor, θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με απίθανα δώρα, θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από την καλύβα του Σαμάνου, θα παίξουν video games και επιτραπέζια. Θα τους δοθεί, ακόμη, η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια ειδικού ενδιαφέροντος από καταξιωμένους εισηγητές,οι οποίοι θα καλύψουν ένα πραγματικά ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του φανταστικού σε όλες του τις μορφές.

Στα άνω διαζώματα του γηπέδου, θα βρίσκεται η ομαδική έκθεση εικονογράφησης Ελλήνων σχεδιαστών“The Next Decade”, το Dark Room, με την έκθεση υπό τον τίτλο “Φρικωδίες”, καθώς και η ατομική έκθεση του μεταλλουργού Δημήτριου Κατσίκη του μοναδικού δημιουργού αρχαίων ελληνικών πανοπλιών όπως φτιάχνονταν πριν 2500 χρόνια.

Το after party του Σαββάτου 2/12 από τις 21:00 μέσα στο στάδιο Tae Kwon Do και σε αίθουσα 500τ.μ. θα φιλοξενήσει στο stage της τους κωμικούς Σέξπυρ, Αριστοτέλη Ρήγα, Απόλλων Roach, Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον DJ iPsycho. Η είσοδος για τους επισκέπτες του συνεδρίου είναι δωρεάν.

Για μια ακόμη χρονιά, το διήμερο του AthensCon προβλέπεται συναρπαστικό και διασκεδαστικό, όχι μόνο για τους λάτρεις των comics, αλλά και των ταινιών, των games και του Cosplay.

Ερατώ Κονδύλη