Εικαστικά

The New Wave. Ένα πολλαπλό έργο τέχνης για τους πρόσφυγες

Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία εξελίσσεται σε μια βαρβαρότητα δίχως τέλος. Πρόσφυγες ταξιδεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες στις Ευρωπαϊκές Θάλασσες. Όσοι από αυτούς καταφέρουν να σωθούν

και φτάσουν στις Ελληνικές ακτές, κάνουν ένα πέρασμα για μια καινούργια αρχή. Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες φτάνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα, σε περιοχές όπως στην Κω, Λέσβο, Χίο. Τα νησιά δεν διαθέτουν ούτε τις στοιχειώδεις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, μεγιστοποιώντας έτσι το δράμα των προσφύγων.

H γκαλερί Τhe Βreeder και ο Στέλιος Φαϊτάκης δημιούργησαν ένα πολλαπλό, το «The New Wave, 2015, inkjet εκτύπωση σε αρχειακό ματ χαρτί, 27×20 cm, σε 250 αντίτυπα, υπογεγραμμένα απο τον καλλιτέχνη». Το πολλαπλό διατίθεται προς πώληση στη γκαλερί The Breeder (επικοινωνήστε με την κα Ευγενία Ποντικού : [email protected]). Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό Χίου, προς όφελος των Σύριων προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Το «The New Wave» επίσης θα φιλοξενείτε στο εξώφυλλο του επετειακού τεύχους 46 του Süddeutsche Zeitung Magazin της ομώνυμης γερμανικής εφημερίδας.

credits

Στέλιος Φαϊτάκης
The New Wave, 2015
inkjet εκτύπωση σε αρχειακό ματ χαρτί, 27×20 cm
250 αντίτυπα, υπογεγραμμένα απο τον καλλιτέχνη
Παραχώρηση The Breeder, Αθήνα
100 ευρώ