Θέατρο Παιδί

Ο Ερωτόκριτος στο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης

“Σήμερα στις 9:00 το βράδυ ο Ερωτόκριτός μας θα συναντήσει το κοινό ….Επιτέλους ….νιώθω συγκίνηση και μια γλυκιά αγωνία ….ευχαριστώ όλα αυτά τα νέα ταλαντούχα παιδιά που

στήριξαν με πάθος την ιδέα ( Άρη,Μαρία Ορέστη,Δήμητρα,Σοφία και Γιάννη ,Ζακ και Γιώργο,Τρύφωνα και Κυριάκο και Ρέα και Γιάννη και φυσικά Αλέξη για την εμπιστοσύνη ! ) Καλοτάξιδος ο φτερωτός Ερωτόκριτος!”.

Αυτά αναφέρει σε ένα τρυφερό του σημείωμα ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Αδάμης για τον “Ερωτόκριτό” που εγκαινιάζει απόψε την Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον της Θεσσαλονίκης.

Οι συντελεστές κάνουν ήδη λόγο για μια παράσταση που θα καθηλώσει τους θεατές, συστήνοντάς τους ταυτόχρονα το σπουδαίο αυτό κείμενο. Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου, τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας μας.
Ο «Ερωτόκριτος» συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, ένας έρωτας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται και άλλα θέματα, όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και η δύναμη της ψυχής. Ο «Ερωτόκριτος» πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας .

Η παράσταση, με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης, μεταφέρει τον παλμό και τη δυναμική του κειμένου. Δυνατό σημείο της, η μουσική που γράφτηκε ειδικά για τις ανάγκες της, και αποδίδει ζωντανά επί σκηνής ο νέος τραγουδοποιός και συνθέτης Γιάννης Βενιαμίν, ήδη αναγνωρισμένος για τη φωνή και τα τραγούδια του.
Στο σκηνικό- εγκατάσταση δρουν 4 σπουδαίοι ηθοποιοί.

ΘΘΘΘΘΘΘΘ
Ταυτότητα

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Αρβανίτη – Δημήτρης Αδάμης
Μουσική: Γιάννης Βενιαμίν
Σκηνικά: Γιώργος Δερνίκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Φυτιάνου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Αντωνακούδη, Άρης Βέβης, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Μαρία Λαφτσίδου.

Το «Τραγούδι του Ερωτόκριτου » ερμηνεύει ο Ζακ Στεφάνου.

Διάρκεια: 90’ (μαζί με το διάλειμμα)

Παραστάσεις: Παρασκευή 2 & 9 Οκτωβρίου, στις 21:00 / Σάββατο 3 & 10 Οκτωβρίου στις 21:00 / Κυριακή 4 & 11 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35 – Τηλέφωνο 2310832060).
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία (Επικοινωνία στο 2310250303 & 5).

Εισιτήρια: Κανονικό 10€, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – ΑΜΕΑ 6€

Παραγωγή
Εταιρεία Θεαμάτων και Τεχνών Βορείου Ελλάδος