Εικαστικά

Tales from the Neverland στο Κέντρο Τεχνών

Με την έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου «Tales from the Neverland» συνεχίζεται στο Κέντρο Τεχνών το πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα,

που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για την πέμπτη έκθεση του προγράμματος, στο οποίο μετέχουν δέκα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες και παρουσιάζουν την οπτική πολυπλοκότητα των προτάσεών τους.

Για την έκθεση του Άγγελου Αντωνόπουλου η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη επισημαίνει: «…Στην ουσία ο δημιουργός μάς εξωθεί να σκεφτούμε Άγγελος Αντωνόπουλος 5-Portrait-in-Oval-Frame-mixed-media-55x44x6-cm, 2008σοβαρά τί σημαίνει “βλέπω ένα περίγραμμα;” και τί σημαίνει “βλέπω κάτι συμπαγές;” και γιατί τελικά ένα συμπίλημα γραμμών και σκιάσεων πάνω σε ένα δισδιάστατο χαρτί αναγνωρίζεται ως ο Χ, είναι δηλαδή το πορτραίτο του Χ;

Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα “τί πραγματικά βλέπουμε;” σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα, με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν – γνωσιακά τουλάχιστον – τους ασκούς του Αιόλου.»

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής του Δ. Μυταρά, Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα και του Β. Βασιλειάδη, είναι καθηγητής και αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα  θα εκθέσουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Φωκάς (28/2-23-3), Γιώργος Σκυλογιάννης (2-25/5), Ξενοφών Σαχίνης (30/5-22/6), Σπυριδούλα Πολίτη (27/6-20/7), Άγγελος Αντωνόπουλος (29/8 – 21/9), Γιώργος Χαρβαλιάς & Δημήτρης Ζουρούδηςp(26/9-19/10), Κυριάκος Μορταράκος & Τάκης Ζερδεβάς  (5/12-28/12).

Την επιμέλεια του προγράμματος eXploding έχει η Ρεγγίνα Αργυράκη.

Συνεπιμελητές: Άννα Ντινοπούλου, Βασίλης Γκοιμήσης, Δρ Ηλίας Κορομηλάς.

 

Info

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 29 Αυγούστου, ώρα 20:00

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00