Εικαστικά

«Stealth» του Παντελή Χανδρή στην Elika

Η λέξη stealth χρησιμοποιείται τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην σύγχρονη πολεμική βιομηχανία για να ορίσει μια ενέργεια που γίνεται συγκαλυμμένα, με μυστικότητα, εν κρυπτό. Περιγράφει μια πράξη που είναι δύσκολο, αδύνατον σχεδόν, να εντοπιστεί.

Ο Παντέλης Χανδρής, στην έκθεσή του, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 5 Μαρτίου στην γκαλερί Elika, δανείζεται και χρησιμοποιεί τον όρο stealth για να εκφράσει κατά μία έννοια την αορατότητα, την αδυναμία δηλαδή, ή και την άρνηση μας να εντοπίζουμε κάποια πράγματα, αλλά και παράλληλα την ανάγκη μας να δημιουργούμε κάποια άλλα, ώστε να γινόμαστε δυνητικά και οι ίδιοι αθέατοι.

Με αναφορά στο πλαίσιο αυτό, και μέσα από μια νέα ενότητα έργων ο καλλιτέχνης, στην νέα του έκθεση, δημιουργεί την αίσθηση ενός κατασκηνωτικού περιβάλλοντος. Σε αυτή τη συνθήκη της προσωρινής διαμονής στο Έξω, αναπτύσσεται μια αφήγηση μέσω της οποίας διερευνάται η έννοια του καταλύματος, αλλά και η ύπαρξη του συμβάντος. Μέσα από βίντεο, εγκαταστάσεις και γλυπτά, ο Χανδρής ανιχενεύει τη στιγμή κατά την οποία η ανθρώπινη κατάσταση μετεωρίζεται μεταξύ γήινης και ουράνιας τοπολογίας.

Ο Παντελής Χανδρής γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Έχει πραγματοποιήσει δώδεκα ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις. Το 2010 βραβεύθηκε με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών. Είναι καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

info

Διάρκεια έκθεσης 05.03 – 18.04.15

Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 12-8μμ, Σάββατο 12-4μμ

Εγκαίνια Πέμπτη, 05.03.15 στις 20.00

Elika Gallery, 27 Omirou st., 10672 Athens, T: +30 210 36 18 045,