Μουσική

Νίκος Τουλιάτος: “Ζεις για να δράσεις”

Δεξιοτέχνης των κρουστών με διεθνή καριέρα γεμάτη φήμη, επιτυχίες και διακρίσεις, αλλά και αγαπητός δάσκαλος που μοιράζεται γενναιόδωρα τις γνώσεις και την εμπειρία του, ο Νίκος Τουλιάτος παρουσιάζει την διδακτική του εμπειρία για τον ρυθμό

αλλά κυρίως μια αφορμή για σκέψη, επικοινωνία και ζωή με το νέο του βιβλίο «Ρυθμός…κίνηση στο χρόνο», που παρουσιάζεται την Πέμπτη 5 Μαρτίου στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, POLIS ART CAFE, στις 8 το βράδυ.

Για το βιβλίο του, ο Νίκος Τουλιάτος σημειώνει : «…Κάποια στιγμή αποφάσισα όλη αυτή την εμπειρία να την μοιραστώ. Με διάφορους τρόπους. Το βιβλίο ‘Ρυθμός, Κίνηση στο χρόνο’ δεν είναι μόνο ασκήσεις. Θα ήθελα να αποτελέσει αφορμή για σκέψη, για επικοινωνία, για ζωή. Οι ασκήσεις αναπτύσσουν τον εξασκούμενο και βοηθάνε στην συνολική κατανόησή του της καθημερινότητας και την έκφρασή του σε αυτήν. Δεν με ενδιαφέρει η εξειδίκευση αλλά η επικοινωνία. Εάν οι ασκήσεις σε βοηθήσουν να συνομιλήσεις με τον άλλον πάνω στην σκηνή, τότε πιθανόν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις το γιατί, όλων αυτών που αποτελούν την καθημερινότητά μας. Λεξιλόγιο είναι οι ασκήσεις. Η δημιουργική χρήση αυτού του λεξιλογίου πηγάζει από την ζωή. Ζεις για να δράσεις. Γεύεσαι μέχρι το μεδούλι την πραγματικότητα, την κατανοείς, την ερμηνεύεις και με το λεξιλόγιο αυτό την εκφράζεις.»

Ο Τουλιάτος ξαφνιάζει σε κάθε του εμφάνιση, δοκιμάζοντας νέους τρόπους έκφρασης, ενώ ο τρόπος διδασκαλίας του είναι καινοτόμος και μεταδίδει την αγάπη του για το ρυθμό.

Στην παρουσίαση του βιβλίου θα συμμετάσχει η ομάδα ΗΧΟΔΡΑΣΗ που θα παίξει ασκήσεις του βιβλίου με διάφορους τρόπους. Η ομάδα θα δημιουργήσει κομμάτια χρησιμοποιώντας μέρη των ασκήσεων.

Μάνια Ζούση