Εικαστικά Έκθεση

“Όπου γης και πατρίς” στο Παρίσι

Τέσσερις Έλληνες εικαστικοί και ένας Γάλλος ξετυλίγουν τον μίτο της Αριάδνης που τους οδηγεί στην καρδιά του Παρισιού. Πρόκειται για την έκθεση “in via in patria όπου γης και πατρίς”, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29

Ιανουαρίου στη Galerie 59 της οδού Ρίβολι στο Παρίσι και περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τα ταξίδια και τη διαμονή τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά τα ταξίδια, λειτουργούν ως δημιουργικές οδύσσειες για τους Χριστίνα Κασάπα, Φίλιππο Βαζάκα, Αναστασία Ζωή Σουλιώτου και Stéphane Charpentier.
Η Ευρώπη, ως ένα πολύχρωμο μωσαϊκό στον παγκόσμιο χάρτη, έχει γίνει η πίστα της δημιουργίας των τεσσάρων καλλιτεχνών επιτρέποντάς τους να έχουν μία συνεχή επαφή με τη διαπολιτισμικότητα και την πολυφωνία. Μέσα σε αυτό το πλούσιο, κοσμοπολίτικο και πολύμορφο πλαίσιο, ο καθένας τους ψάχνει και δημιουργεί την προσωπική του Ιθάκη.

 

Flyer_Recto

Η Χριστίνα Κασάπα παρουσιάζει ένα μέρος των έργων της έχοντας ως θέμα χάρτες, σχέδια πόλης, φανταστικά τοπία και ποιητικές εικόνες. Εκμεταλλεύεται την εκφραστική  ματιέρα του υλικού της και την συνδυάζει ταυτόχρονα με τον γραπτό, χειρόγραφο  λόγο ως πλαστικό στοιχειό της εικαστικής γλώσσας.

 

Studio_20141110_211456

Ο Φίλιππος Βαζάκας παρουσιάζει πίνακες ζωγραφικής της νέας του δουλειάς “Beyond” και καλεί τον επισκέπτη να ταξιδέψει και να επανασυνθέσει καθένα από τα έργα του.

 

In via in patria

Η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου παρουσιάζει «θραύσματα της ζωής στην πόλη» που προέρχονται από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις οποίες έχει ζήσει και δραστηριοποιηθεί, υπογραμμίζοντας ότι το ταξίδι και η κινητικότητα βρίσκονται στην καρδιά της σύγχρονης ζωής.

imgres

Τέλος ο Stéphane Charpentier προβάλλει ένα φωτογραφικό φιλμ με τίτλο Eclairages, όπως και τρία βίντεο τραβηγμένα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ελλάδα με μία ματιά που ξεδιπλώνει τις διαφορετικές πραγματικότητες της χώρας.

Η έκθεση θα συνεχιστεί στο Fondation Hellénique από 27 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου

Μ. Ζ