Μουσική

Το ταξίδι της Χριστίνας με Δανεικά Παπούτσια

Την πρωτοσυνάντησα στις Παραλογές του Γιάννη Καλαβριανού να στροβιλίζεται και να σπαράζει στη σκηνή, δημιουργώντας ταραχή και συγκίνηση. Από τότε την ακολουθώ με πίστη στις σκηνές των θεάτρων, ζώντας πάντα το αναπάντεχο που

δημιουργεί το μαγικό ραβδάκι της τέχνης της. Τώρα ακολουθώ τα χνάρια από τα δανεικά παπούτσια της σε τόπους πολλούς και στάσεις άλλες τόσες. Η Χριστίνα Μαξούρη, με μια φωνή σαν τοπίο, βαθιά ευαισθησία, σπάνια τρυφερότητα και εκρηκτική δύναμη, κάνει μια στάση στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, παρέα με την Ματούλα Ζαμάνη, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου και την άλλη Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου με την Μαρία Παπαγεωργίου και γράφει στο artplay.gr για αυτήν.

«Toν τίτλο της μουσικής παράστασης «Δανεικά Παπούτσια» εμπνεύστηκε ο Πέτρος Παράσχης. Ένας άνθρωπος που εκτιμούσα και θαύμαζα πολύ μέσα από το έργο του, καθώς ευθύνεται για την γραφιστική επιμέλεια όλων των επανεκδόσεων των έργων του Χατζιδάκι από τον Σείριο, αλλά κι αυτών του Μ. Λοΐζου, της Ε. Καραΐνδρου και του Μ. Θεοδωράκη από την ΕΜΙ. Επίσης όλα τα εξώφυλλα της Τάνιας Τσανακλίδου και τα περισσότερα των δίσκων του Κραουνάκη φέρουν την ανεξίτηλη υπογραφή του. Μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου. Σωστό ποδαρικό..! Κι ένα όνομα τόσο ταιριαστό, μιας και δανείζομαι μελωδίες και λόγια άλλων, τα οποία με βοηθούν να φτιάξω μια δική μου γλώσσα για να πορευθώ.

Και το ταξίδι ξεκινάει. Έχοντας στη βαλίτσα μου έντονες μνήμες παιδικές, την ακατάπαυστη αγάπη της οικογένειας και των φίλων μου, τα σκοτάδια στα οποία βυθίζομαι ενίοτε, την καθαρότητα των ρεμπέτικων τραγουδιών, το «άνθισμα» των τραγουδιών και των κειμένων του Χατζιδάκι, τον έμμετρο λόγο της Γκόλφως κι ένα σωρό άλλα που έχω ζήσει, εκτός κι επί σκηνής που δίνουν νόημα και ομορφιά στη ζωή και τη σκέψη μου. Και ασφαλώς την ανυπέρβλητη και βαθειά ευχαρίστηση που προκαλεί το ίδιο το τραγούδισμα».

Χριστίνα Μαξούρη