Εικαστικά

Ο Παύλος εκθέτει στη Μύκονο

PAULOS STO ERGASTHRIO _photo.JPG 6

Σε μια από τις σπάνιες εκθέσεις του στην Ελλάδα ο διεθνής καλλιτέχνης Παύλος (Διονυσόπουλος) επιλέγει τη Μύκονο και την γκαλερί Kapopoulos Fine Arts για να εκθέσει τη νέα του πρωτοποριακή δουλειά που παρουσιάζει για πρώτη φορά.

Στην έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 19 Ιουλίου με τίτλο Le Tire Bouchon dans tous ses états, ο Παύλος καταθέτει την άποψη του και αγκαλιάζει με τη χαρακτηριστική δική του τεχνική ένα νέο θέμα το Tire – Bouchon. Ο διεθνής καλλιτέχνης δίνει την πνοή της έμπνευσης του σ ένα σύγχρονο, προσιτό αντικείμενο, το οποίο η φαντασία του μετατρέπει σε αληθινό έργο τέχνης.

PAULOS ergo_10000«Είμαι πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι ο Παύλος επέλεξε την Kapopoulos Fine Arts για να δείξει τη νέα του εικαστική πρόταση», επισημαίνει ο κ. Βαγγέλης Καπόπουλος. «Η επιλογή του διεθνούς καλλιτέχνη αποτελεί επιτυχία και μεγάλη τιμή για την Kapopoulos Fine Arts. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν πρωτοπόρο δημιουργό, ο οποίος παρουσιάζει τις περισσότερες εκθέσεις του στο εξωτερικό και ελάχιστες μόνο, ως σήμερα, στην Ελλάδα».

PAULOS ergo_10015Ο Παύλος συνθέτει με μαεστρία τα σκόρπια χαρτιά του κόβει, ξανακόβει, τεμαχίζει, επανατοποθετεί, συνδυάζει τις πολύχρωμες κορδέλες του, προκειμένου να καταλήξει στις μοναδικές συνθέσεις του, που αυτή τη φορά έχουν σημείο αναφοράς το Tire – Bouchon. Ένα μικρό αντικείμενο που μας συνοδεύει σε στιγμές γλεντιού και χαράς κατά κύριο λόγο, μετασχηματίζεται στα χέρια του Παύλου, γεννιέται σε ανέλπιστα μέρη, άλλοτε ως ανθρώπινο μέλος, ή ως κομμάτι ενός κατοικίδιου, ή ζώου του αγρού. Το Tire-Bouchon μας «ανοίγει» άλλους κόσμους και άλλους δρόμους με το διαπεραστικό, στριφογυριστό ελατήριο του, που λαμβάνει συμβολική ισχύ.

PAULOS ergo_10001

Οι νεκρές φύσεις και τα τοπία του Παύλου βρίθουν από σωματίδια σε σωρούς. Πολυτάραχα κολλάζ, σοδιά από κονφετί που τα πετούν αφειδώς ανώνυμα χέρια, εμφανίζονται σαν χάπενινγκ πάνω σε τοίχους μεγάλης γενναιοδωρίας που μένουν για πάντα σημαδεμένοι. Λυτρωτής και διασκεδαστής, ο Παύλος μας περιγελά. Στα έργα του η ζωή αποκτά πτυχώσεις.

PAULOS ergo_10002

Έργα του Παύλου βρίσκονται στην ΕΠΜΑΣ, στο ΜΜΣΤ, θεσσαλονίκη, στην Alpha Τράπεζα Πίστεως, στο Centre Georges Pompidou, Παρίσι, στο Musee d’ Art Mode rne, Παρίσι, στο Musee d’ Art Moderne du Val de Marne, Παρίσι, στη Neue National galerie, Βερολίνο, στο Musee des Beaux-Arts d’lxelles, Βρυξέλλες, στο Hamburger Kunsthalle, Αμβούργο, στο Sprengel Museum, Αννόβερο, στο Museum Boymans van Beuningen, Ρόττερνταμ, στο Museum der Moderner Kunst, Βιέννη, στο Museum of Modern Art, Ν. Υόρκη, στο Museo de Arte Contem-poraneo «Sophia Imber», Καράκας, Βενεζουέλα, στο Fondation Peter Stuyvesant, Άμστερνταμ κ.α.

Η έκθεση του Παύλου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts εγκαινιάζεται στις 19 Ιουλίου (8.00 μ.μ.) και διαρκεί ως τις 3 Αυγούστου 2014.