Χορός

Badke: Ο χορός των Παλαιστίνιων στην Καλαμάτα

Badke_1b Tσ Danny Willems

Με το έργο Badke, εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας Βέλγων και Παλαιστινίων καλλιτεχνών, το οποίο αναδεικνύει θαυμάσια το στοιχείο της συνύπαρξης, συνεχίζεται το Σάββατο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Aντλώντας από τον παραδοσιακό χορό dabke της Παλαιστίνης και ενσωματώνοντας ετερογενή στοιχεία όπως η καποέιρα και το χιπ-χοπ, η παράσταση αποτελεί ευτυχή συνένωση πολιτισμικών παραδόσεων διαφορετικών λαών, η οποία μέσα από τη δόνηση των σωμάτων μεταφέρει έναν υποβλητικό κραδασμό.

 

 

Το εγχείρημα, που μέσα από μια ακατάβλητη χορογραφία, αποτυπώνει την ανάγκη του συνανήκειν, την αναζήτηση του εαυτού, τη μοναξιά μέσα στο πλήθος, την υπαρξιακή αγωνία και παράλληλα τη χαρά της ζωής, υπογράφουν τρία σημαντικά ονόματα της βελγικής σκηνής.

 

Badke_4 Tσ Danny Willems

Πρόκειται για τους Κουν Ωγιουστέινεν, χορογράφο των ballets C de la B, Χίλντεγαρτ ντε Βέεστ, δραματουργό της ίδιας ομάδας και του Βασιλικού Φλαμανδικού Θεάτρου (KVS) και Ροζάλμπα Τόρες Γκουερέρο, πρώην χορεύτρια των Rosas (της ομάδας της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ) και των ballets C de la B.

Το Badke, το οποίο ερμηνεύουν δέκα Παλαιστίνιοι χορευτές, είναι μια παραγωγή των: KVS (Βρυξέλες), les ballets C de la B (Γάνδη) & A.M. Qattan Foundation (Ραμάλλα)

 

KVS, les ballets C de la B

& A.M. Qattan Foundation

BADKE

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Αμφιθέατρο Κάστρου

19-20 Ιουλίου Αμφιθέατρο Κάστρου)