Κινηματογράφος

Marina: Το τραγούδι που έγινε ταινία

visualtraan-medium marina 6

Βασισμένη στις παιδικές αναμνήσεις του διάσημου Ιταλού συνθέτη και τραγουδιστή Rocco Granata, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία με το αξεπέραστο και ευρέως διασκευασμένο τραγούδι Marina, η ταινία είναι μία ρομαντική και ατμοσφαιρική αναπαράσταση της ζωής του.

visualband-medium marina 4

Κύρια χαρακτηριστικά της η έξοχη αναβίωση της δεκαετίας του ’50, οι εξαιρετικές ερμηνείες και η νοσταλγική μουσική, στοιχεία με τα οποία ο σκηνοθέτης Stijn Coninx συνθέτει ένα συγκινητικό φιλμ γεμάτο αγάπη και αισιοδοξία.

 

 

Στην ταινία εμφανίζεται και ο Rocco Granata, σε ηλικία 75 ετών πλέον, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο ενός καλοσυνάτου πωλητή ακορντεόν και είναι εκείνος που διακρίνει το ταλέντο του νεαρού πρωταγωνιστή, δηλαδή του εαυτού του…

 

visuallolly-medium marina2

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων ο πρωταγωνιστής Matteo Simoni χρειάστηκε να μάθει Ιταλικά, καθώς και ακορντεόν, έτσι ώστε να μπορέσει να αποδώσει τον ρόλο με αληθοφάνεια.

Σε ότι αφορά την εκμάθηση των ιταλικών ο Rocco Granata, ο οποίος είχε συμμετοχή και στο σενάριο, βοήθησε αρκετά τον Matteo Simoni, όπως έκανε και με την προφορά των Φλαμανδικών με ιταλικό τρόπο. Στο ακορντεόν όμως, μάλλον πρέπει να υπήρξαν κάποια ζητηματάκια, αφού ο πρωταγωνιστής δήλωσε ενδεικτικά για το θέμα: «Ας πούμε ότι (ο RoccoGranata) δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή να παραδίδει μαθήματα».

sualplaat-medium marina1

Σύνοψη

Ιταλία 1948. Ο δεκάχρονος Roccoζει σε ένα πανέμορφο βουνό, μέχρι που ο πατέρας του αποφασίζει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια του. Οι ευτυχισμένες μέρες του Roccoείναι παρελθόν, καθώς τα γκρίζα τοπία των μεταλλωρυχείων του Βελγίου απλώνονται τώρα μπροστά στα μάτια του. Για χρόνια, οι παγωμένοι χειμώνες και μια άγνωστη κουλτούρα είναι η νέα του πραγματικότητα. Ο Rocco βάζει σκοπό της ζωής του να ξεχωρίσει. Η μουσική και ο έρωτας είναι τα μέσα για να αποδράσει από την πραγματικότητα και να ζήσει το όνειρο του. Η νεαρή Marina θα γίνει η μούσα του και θα του χαρίσει την παγκόσμια αναγνώριση μέσα από το ομότιτλο τραγούδι που θα της γράψει για να την κερδίσει.

 

Credits:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: STIJN CONINX

ΣΕΝΑΡΙΟ: RIK D’ HIET

ΠΑΙΖΟΥΝ: MATTEO SIMONI, CHRISTIAAN KAMPAGNA, LUIGUI LO CASCIO

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PETER BOUCKAERT | EYEWORKS FILM & TV DRAMA

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 118’

Η ταινία κυκλοφορεί στις 31 Ιουλίου από την Feelgood