Εικαστικά

CUT & PASTE της Ελίζας Αλεξανδροπούλου

Η έκθεση CUT & PASTE της Ελίζας Αλεξανδροπούλου εγκαινιάζεται στις 4 Μαίου στην Γκαλερί Φουάρ, Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, Μοναστηράκι ( 1ος όροφος)

Ο David Bowie κοιτάζει επίμονα τη Brigitte Bardot, ο Pablo Picasso κάτι σιγοψιθυρίζει στην Twiggy, η Maria Callas ερωτοτροπεί με τον Αριστοτέλη Ωνάση ενώ οι Beatles κρυφογελάνε με τον Woody Allen και την Coco Chanel.

Χρωματιστά χαρτόνια σχηματίζουν διάσημες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης και της πολιτικής, σε διαφορετικές παραλλαγές. Με τη μέθοδο της χαρτοκοπτικής και του κολλάζ,  και κάνοντας χρήση απλών μέσων όπως κόλλα, ψαλίδι και χαρτί, η δημιουργός δίνει αξία στις λεπτομέρειες των εκφράσεων και στους χρωματικούς συνδυασμούς. Το κάθε πορτρέτο αποτυπώνεται σε μία επιφάνεια 23Χ23 εκατοστών και οι δισδιάστατες φυσιογνωμίες της ιστορίας και της επικαιρότητας αποκτούν ζωή.

Πρώιμες εκδοχές της σειράς CUT & PASTE έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις στα πλαίσια της Cheap Art στην Αθήνα (TAF gallery, Gallery Antonopoulou Art, 2009) και τη Θεσσαλονίκη (Πεδίο Δράσης Κόδρα, 2010) αλλά και σε ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος στο νησί της  Ύδρας (Hotel Hydra, 2011).