Οι δημιουργοί γράφουν

Ο Βασίλης Ανδρέου γράφει για το «Ο μικρός εγώ»

o mikros egw gia vasili

Όπως έχει γράψει ο Κώστας Ταχτσής: «Από πολύ μικρός τη ζωή την είδα μέσα απʼ τα μάτια των γυναικών, το ίδιο και τους άντρες. Οι γυναίκες εξουσίαζαν τα βρεφικά, παιδικά κι εφηβικά μου χρόνια σαν απόλυτοι μονάρχες. Όταν έκανα την Οκτωβριανή μου Επανάσταση, δεν τις εξόρισα απʼ τη ζωή μου. Τις αποκεφάλισα. Κι από τότε ζω μόνο και μόνο για να έχω τύψεις».

Μια ιστορία της ζωής ενός καλλιτέχνη με φόντο την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και με πρωταγωνιστή την “αγία οικογένεια” που άλλοτε μετατρέπει τους ανθρώπους σε αγγέλους και άλλοτε σε δαίμονες

Hπαράσταση «Ο μικρός εγώ» εδώ και δύο χρόνια είναι το παιδί μας και δεν το αφήνουμε με τίποτα. Το πάμε βόλτα παντού για να το δει όλος ο κόσμος. Ξεκίνησε από ένα τούρκικο σπίτι στην Κεραμεικού και μεταφέρθηκε για δύο σεζόν στο Βρυσάκι στην Πλάκα και τώρα για μια πολύ διαφορετική παράσταση στην Ελευσίνα, στα Αισχύλεια.

Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί στους υπέροχους χώρους του φεστιβάλ θα ζωντανέψει η ιστορία του Ταχτσή. Η παράσταση στην Αθήνα παιζόταν για λίγους θεατές κάθε φορά, γιατί υπήρχε μετακίνηση στους χώρους των σπιτιών. Τώρα στο ελαιουργείο θα υπάρξει μόνο μια μετακίνηση αλλά ουσιαστική. Όλοι μπορούμε να κερδίσουμε παρακολουθώντας θέατρο και πιστεύω πως η παράστασή μας θα σας φέρει αντιμέτωπους με την αλήθεια , τη μνήμη και πάνω απ’ όλα με τον «μικρό εγώ» του καθένα.

Βασίλης Ανδρέου