Φεστιβάλ

Αξάνεμος στη Χιό: Αφιερωμένος στον Γιώργο Πενταράκο

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον Γιώργο Πενταράκο, τραγουδοποιό και μέλος του συγκροτήματος “Τρίφωνο”, που έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποιείται από 6 έως 17 Αυγούστου στην Χίο.

Το φεστιβάλ, με τίτλο «Αξάνεμος – Γιώργος Περαντάκος», αγκαλιάζει όλες τις τέχνες και εκτείνεται στη νότια Χίο, στην Καλαμωτή και στην Χώρα. Αρχίζοντας από την Καλαμωτή, την Τετάρτη 6 Αυγούστου, με την εκδήλωση «Η Καλαμωτή τιμά τους ευεργέτες της», το φεστιβάλ περιλαμβάνει υπαίθριες εκθέσεις φωτογραφίας των Γιάννη Κωσταρή, Γιάννη Οικονόμου, Δέσποινας Κλούβα, Γιώργου Τσακνιά, Θέκλας Μαλάμου, Ισίδωρου Λοΐζου, Νίκου Βατόπουλου, ‘Ενυς Κούκουλα, Γιάννη Καμπάνη, Γιώργου Δαμαλά, Νίκου Κανάριου, Καλλιόπης Μονιάρου, Αγγελικής Βαρλά και Αγγελικής Μαίστρου.

axanemos kalamoth

 

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου, καλεί το κοινό να παρατηρήσει στον ουρανό της Καλαμωτής, πλανήτες, αστερισμούς και το φεγγάρι λίγο πριν την Πανσέληνο.

astropararathrhseis
Την Παρασκευή 8 Αυγούστου οργανώνεται βραδιά λόγου, με θέμα «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός» και ομιλητές τους Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου υπεύθυνη της ΜΚΟ Mission «Anthropos», Ελένη Παπαϊωάννου ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», Μαρία Δαμαλά Σωματείο «Ώρα για Δράση», αλλά και παραδοσιακό γλέντι στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Μαρκέλλας στην Κώμη.

Radikia-Galitis1

Το Σάββατο 9 Αυγούστου οι Χιώτες βλέπουν «Τα ραδίκια …ανάποδα», το θεατρικό του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, και … πεθαίνουν από τα γέλια,ενώ το βράδυ της Πανσελήνου, την Κυριακή 10 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Στου φεγγαριού …. τις όχθες» και τους Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Μιρέλλα Πάχου, Ερωφίλη και Κώστα Παρίσση.  Την Δευτέρα 11 του μήνα στο Cine Αξάνεμος, θα παιχτεί η ταινία «Το δέντρο και η κούνια» της Χιώτισσας Μαρίας Ντούζα, με τους Μυρτώ Αλικάκη, Ηλία Λογοθέτη, Mirjanna Karanovic και Νίκο Ορφανό.  Την Τρίτη 12 Αυγούστου στο Δημοτικό στάδιο της Χίου θα δοθεί μεγάλη συναυλία με τίτλο «ΓκαΓκαΝτίν» και τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαρίτσα και Πάνο Μουζουράκη και την Τετάρτη θα προβληθούν τα  ντοκιμαντέρ “Κοινωνικό Ωδείο” και “Χρυσό δάσος”των Στρατή Βογιατζή και Θέκλας Μαλάμου.

 

Vogiatzis1

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Αυγούστου με συναυλία Χιώτικων Συγκροτημάτων.