Φεστιβάλ

Χουδέτσι Festival ή πως γεμίζουνε τα όρη μουσικές

Δεκάδες σπουδαίοι μουσικοί από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν και φέτος στο Χουδέτσι Festival, που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρόνια ο Ρος Ντέιλι.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, αλλά και τη στενή συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χουδετσίου, ο Ρος Ντέιλι, ο κοσμοπολίτης Ιρλανδός με την κρητική ευθύτητα και φιλοξενία, έδωσε αυτόν ακριβώς το χαρακτήρα στο φεστιβάλ.

Στο μικρό όμορφο χωριό που βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο θα στηθούν φέτος πέντε σκηνές που θα φιλοξενήσουν εκλεκτούς ντόπιους και ξένους παραδοσιακούς μουσικούς και σολίστες, παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, εικαστικό εργαστήρι, παιδιά που ζωγραφίζουν και φτιάχνουν μια ιστορία από μουσικές, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων, χειροτεχνίας, οργανοποιίας και υφαντικής.

Σπουδαίοι μουσικοί από διαφορετικές χώρες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής και φίλοι του φεστιβάλ, δουλεύουν εθελοντικά για αυτή την κοινή προσπάθεια που χαρίζεται δωρεάν στον τοπικό πληθυσμό και στους φίλους επισκέπτες.

Φέτος συμμετέχουν μεταξύ άλλων σολίστες μεσαιωνικής, αραβικής, βουλγαρικής, περσικής, ινδικής αλλά και σουηδικής παραδοσιακής μουσικής.

Το 5ο Houdetsi Festival αρχίζει την Πέμπτη 7 Αυγούστου και διαρκεί έως την Κυριακή 10 Αυγούστου.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα