Εργαστήρια

Ελάτε να φτιάξουμε τον Τιριτόμ

Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που τα παιδιά μπορούν να μοιραστούν μαζί μας; Πώς τα παιδιά φαντάζονται τον ΤΙΡΙΤΟΜ; Τελικά θα αποφασίσουν να ξαναχτίσουν το γεφύρι με τις εφτά καμάρες και με ποιον τρόπο;

Η Αριστέα Κοντραφούρη μετά την επιτυχημένη παράσταση « Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα», προχωρά σε μια ακόμη πρωτότυπη θεατρική πρόταση.

Ένα εργαστήρι έκπληξη με πολλά τραγούδια βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη έχει ξεκινήσει από τις 10 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο Νήμα της οδού Αιολέων 36 στα Πετράλωνα, όπου φιλοξενούνται γονείς και παιδιά.

Όλοι μαζί στο τέλος του εργαστηρίου θα σκηνοθετήσουν την παράσταση «Ο Τομ Τιριτομ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο». Μια ιστορία που δίνει ερεθίσματα σε παιδιά και γονείς να επεξεργαστούν το νόημα της αγάπης και της συνεργασίας!

Ένα μικρό αγόρι αποφασίζει να ενώσει την πολιτεία του με την απέναντι πολιτεία.. Ενώ παλιά οι δυο πολιτείες ήταν ενωμένες και αγαπημένες, ξαφνικά χωρίστηκαν από τους κατοίκους τους για μιαν ‘’ασήμαντη αφορμή’’..Ποια μπορεί να είναι η αφορμή όμως για παιδιά και γονείς;
Με φόντο το υπέροχο σκηνικό και δημιουργώντας από κοινού πάνω στο προσχέδιο της παράστασης που θα γίνει θέατρο την επόμενη χρονιά, παιδιά και γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν την δική τους ιδέα και να πρόταση.

Άλλωστε ο Τιριτόμ θα είναι πάντα κάποιος από τα παιδιά…
Από τα εργαστήρια θα επιλεγούν τα παιδιά που του χρόνου θα παίξουν τους βασικούς ρόλους του παραμυθιού στο θέατρο.

Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων: 6945252935 (10 πμ -1πμ)

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία-στίχοι, ερμηνεία:
Aριστέα Κοντραφούρη
Συντονισμός εργαστηρίων: Αριστέα Κοντραφούρη, Λαμπρινή Κουβαρά, Γιάννης Πίμπας
Κατασκευή κούκλας: Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλας Καποκάκη
Χορογραφία-κινησιολογία: Αγγελική Μουτσοπούλου
Μουσική σύνθεση: Μανώλης Σπανός
Kατασκευή σκηνικών: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Στέλιος Αγγελίδης

Ποιο είναι Το ΝΗΜΑ
Το Νήμα αποτελείται από μια ομάδα επαγγελματιών των ανθρωπιστικών επιστημών και του θεάτρου. Ο Ιωάννης Πίμπας Ψυχολόγος MSc, η Αριστέα Κοντραφούρη, Ηθοποιός και Παιγνιοθεραπεύτρια και η Λαμπρινή Κουβαρά, Ψυχοπαιδαγωγός και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια, ενώνουν τις δυνάμεις τους και την εμπειρία τους με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής έκφρασης χρησιμοποιώντας το παιχνίδι ως μέσο διερεύνησης, ανακάλυψης και αναπλαισίωσης. Αναγνωρίζοντας τη δύναμη που έχει ο καθένας μέσα του για εξέλιξη, το Νήμα στοχεύει να του δώσει τα ερεθίσματα εκείνα ώστε να ενισχύει και να φέρει στην επιφάνεια τα ξεχασμένα δυνατά κομμάτια του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αναδυθεί ένας εαυτός αυτάρκης και πολύπλευρος ο οποίος τολμά να συν-διαλεγεί, να συν-δημιουργήσει και να συν-θέσει ένα ψηφιδωτό με τον «άλλον» ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο.